Sunday, July 15, 2007

Neil Gaiman

Totul a inceput prin primavara cand am vazut cartea lui "Pulbere de stele" pe la Carturesti. Coperta mi-a atras atentia.. si am rasfoit-o. Am ramas cu o impresie buna. Am trecut-o apoi pe lista de cumparaturi... si a stat acolo ceva. Apoi.. pe la inceputul lui iunie, Spadez mi-a tinut cateva discursuri despre cat de bun e Gaiman, apoi a venit si Iulia.. si am zis.. ca trebuie sa-l incerc. Apoi vine Bookfestu'. Acolo ma opresc la Tritonic si ma uit debusolata la cele 3 carti ale lui. Nu stiam ce sa aleg. O tanti tare draguta vine, si imi spune cate putin despre fiecare.. si a reusit sa ma convinga ca merita luate toate 3! Zis si facut. Le-am citit in ordinea indicata de Spadez. "Zei americani" mi-a captata atentia inca de la primele pagini.. cand inca nu stiam care-i treaba cu "zeii". Povestea foarte interesanta.. si actiunea destul de imprevizibila. Mi-a placut tare mult stilul. Am savurat fiecare pagina. Si.. la scurt timp am devorat o alta carte plina de elemente de mitologie si anume "Anansi boys". La fel.. mi-a placut mult! Deja stiam stilul... si totusi tot au existat surprize. Mi-au placut cartile astea 2 pentru ca inserau in ele istorie si multa mitologie.. si cum in ultimii ani mi-am dezvoltat o mica obsesie pt zeitati au venit tocmai la fix. "Stardust" sau "Pulbere de stele" cum e titlul in romana, a incheiat aceasta lectura din N.G. O poveste de dragoste frumoasa, o poveste pe care multi ne-am dori-o si nu ma refer la elementele fantastice din carte, ci la simplul sentiment care rasare din actiunile celor doi. O dragoste pura... si sincera. Cam utopic azi nu?

1 comment:

Spadez said...

cartile lui Gaiman pot fi considerate pentru copii insa doar cateva dintre ele, de exemplu The Day I swapped my dad... sau Wolves in the walls , celelalte fiind pentru grown-ups in toata regula.
Chiar si Coraline care are un vocabular decent si o actiune pe masura se poate spune inca de la primele pagini ca e pentru kids dar pe masura ce dai paginile iti dai seama ca nu e asa
Asta chiar daca actiunea este construita simplu