Wednesday, September 05, 2007

Cashback

Un film superb.. despre lupta cu fiecare secunda. Un film care initial fusese programat ca un scurt metraj de 18 minute, dar cum a avut un mare succes, regizorul Sean Ellis l-a transformat peste 2 ani intr-un lung metraj.

Ideea de baza a filmului.. sau cel putin cea de la care se porneste e una foarte des intalnita. O despartire. Ce se intampla in urma acelei despartiri, e deja cu totul alta poveste. Dar... totusi.. daca ea lasa insomnii in spate, te hotarasti macar sa faci ceva util cu timpul, cu acele secunde care nu se mai scurg. De aici si numele filmului CASHBACK. Tu le dai timpul tau.. iar ei iti dau bani pt acele 8 ore nedormite in fiecare noapte. Cei care fac asta sunt tura de noapte a unui supermarket. Si.. e haios sa vezi ce fac cu timpul.. cum fac acele ore sa nu mai para atat de interminabile.. si cum reusesc sa pacaleasca timpul.

Un film lent.. totul se desfasoara foarte lent, uneori pe la inceput poate parea chiar plictisitor, dar merita vazut si analizat. Pentru ca in film, chiar conteaza fiecare secunda. Imi place stilul lui Ben, de a incerca sa se lupte cu ele oprind timpul, in final reusind sa aiba parte de cel mai frumos moment "inghetat in timp", cand pana si zapada era "inghetata".

Un film fara prea mare publicitate, si totusi merita vazut si gandit. Si mai ales recomandat. Unul din filmele bune ale anului 2006 de la Hollywood. In sfarsit mai fac si dinastea. :)

1 comment:

Anonymous said...

Suna f interesant descrierea filmului...si chiar acum il trag de pe strong (shhh de fapt cumpar dvd-ul ;)))...astept sa il vad :). Alex