Thursday, September 06, 2007

Freedom writers

Un alt film superb.. dar care la o prima "citire" pe imdb.com nu spune foarte multe. Nici titlul nu suna foarte pompos. Subiectul cred ca a mai fost "uzat" si in alte filme, dar parca niciun alt film nu a tratat atat de bine aceasta tema. Ce se intampla in scolile in care atatea etnii sunt puse la un loc? Ce se intampla in America de acum vreo 15 ani? Cand bandele erau la locul lor, cand fiecare impuscatura era ca un nou hit pentru cei din cartiere marginase? sau cand pentru a ajunge la scoala trebuia sa te chinui sa nu incasezi un glonte de la o etnie rivala? Si.. pe langa tot ce se intampla in afara sa poti face fata si inauntrul scolii. Sa reusesti sa suporti timp de cateva ore un profesor care nu da doi bani pe tine.. care nu te considera decat un esec. E greu nu? Sunt multi profesori dinastia si acum.. care vin in scarba. Si atunci.. te intrebi de ce mai merita sa vii la scoala?

Ei bine.. cineva a reusit sa schimbe asta.. sa transforme scoala in ceva sfant, intr-o casa, intr-un loc din care sa nu mai vrei sa pleci, cineva care a facut enorme sacrificii pentru clasa ei... intr-un fel este povestea ei, a lui Erin Gruwell, si a scriitorilor pentru libertate.

2 ore exceptionale, despre vointa, motivatie si iubire.. iubirea pentru cei din jur.

1 comment:

Anonymous said...

salut...foarte bun filmu!merita vazut si revazut...mult mai original si o interpretare mult mai buna a personajelor fata de celalalte filme care folosesc acelasi subiect..numai bine!