Friday, October 19, 2007

Oaia


Un citat tare haios gasit de mine acum 2 zile in baia din Carturesti, lipit de oglinda. Banuiesc din ce carte face parte.. oricum.. asa autor, asa citat! Haruki Murakami m-a impresionat pana acum. Toate cele 4 carti citite de el au avut un ceva special.. te provoaca sa gandesti, te fac sa iti alegi un final, te fac pe tine scriitor.. scriind in continuare cartea dupa ce povestea a incetat pe hartie.

Cei care si-au atins limitele.. de ce oare sunt refuzati de oaie? Nu mai sunt buni? sunt diferiti? Da.. sunt! Ei nu mai au asteptari, nu isi mai doresc asa multe, nu mai au aspiratii, nu mai au teluri de indeplinit.. si atunci.. devin plictisitori, incep sa lancezeasca, incep sa arunce la gunoi truda de pana atunci. Asta imi spune mie acum citatul.. fara sa stiu subiectul cartii.

E bine sa incerci mereu sa mergi spre limite, descoperi lucruri noi, pe tine, pe ceiallti si descoperi viata in general, secunda cu secunda.

4 comments:

ioana said...

super tare citatu! nu am citit nimic de el, dar promit ca o voi face... doar recomandarile tale sunt foarte bune :)) dar citatul e misto... fata de "citatele" din baile de la poli...

LucianV said...

Dar a reuşit cineva să îşi atingă limitele? Nu ştiu de ce, dar la mine a-şi atinge limitele este egal cu perfecţiune (indiferent dacă în prostie sau înţelepciune).

Dia Ungureanu said...

nu stiu daca exista perfectiune :-?

ioana said...

fiecare are o idee proprie asupra perfectiunii... ar fi ideal ca totul in jur sa fie perfect, dar nu este, asa ca e bine sa nu cautam perfectiunea acolo unde nu este, pentru ca riscam sa pierdem lucrurile cele mai importante in viata...