Sunday, October 14, 2007

Piatra Craiului


Imi e atat de dor de o excursie zdravana... ori in Piatra Craiului, ori in Bucegi.. sau pe unde s-o nimeri, numa sa fim o gasca faina, sa avem vreme buna, sa fim veseli si sa cantam. Imi e dor de spiritul de munte, de personalul ala matinal in care ne inghesuiam si apoi dadeam locuri pe sticle de cola. Imi e dor sa-l vad pe Dan impingandu-ma de la spate sa urc, imi e dor sa escaladez stancile de pe Jepi.. imi e dor de privelistea de la Caraiman, de Platoul Bucegilor, de Padina, de aventurile de acolo.. de rasaritul ala din prima noapte de campare, de ceaiul cu unirea la 2 dimineata. Pe scurt... imi e dor de munte si de povestile sale. E imposibil sa nu te intorci cu o poveste faina de la munte. :)


Avem un singur Crai, ce-asteapta neclintit
Cu ale sale creste ce-s rosii-n asfintit
Urcam sambata seara, urcam toti impreuna
Si liberi vrem sa fim sub cerul clar de luna

Si-as vrea sa vii si tu
Sa mergem impreuna
Sa impletim acolo a Craiului cununa
Din garofite rosii si din bujori de munte
Din liliac si flori de colt carunte


Nu am mai avut o excursie zdravana de prea multa vreme.. dar m-as multumi si cu una de o zi prin Piatra Craiului sau prin Ciucas. Mai ales cu profa de bio.. pentru ca sigur va iesi ceva frumos. ^_^

Ca sa nu mai vorbesc despre cantecele de munte ce au un farmec aparte cantate sus in munte, in jurul mesei, sau al focului de tabara (dupa posibilitati), si cu vinul sau ceaiul in fata. Si mancarea ii mai buna la munte, mai ales dupa ce te chinui o zi intreaga sa aduni vreascuri, sa faci focu si sa firbi apa aia 3 ore. :)) Atunci chiar e guuuuuuuustoasa! ;))

1 comment:

Shrekutza said...

pai ai trei variante din ce vad eu:
1. Te dai bine pe langa profa de bio si poate poate.
2. Te dai bine pe langa Traian, eventual un mountain meet:giggle:
3. Organizezi tu unul si aduni lume buna:D

Oricum ar fi, mi-ar face mare placere sa vin si eu:D. Desigur, asta daca nu esti tu prea selectiva cu multimea:D