Wednesday, November 14, 2007

De unde apare un zambet?


De multe ori e atat de greu sa zambesti...ai o stare aiurea, te simtit rau, motive sunt asa multe incat nici nu ma obosesc sa le enumar. Important este de unde apare un zambet.. atunci cand esti la pamant.. ce anume te ridica si cat de greu lasi un zambet furat?

Omul e mereu mai frumos cand zambeste. :D cati dintre voi nu ati izbucnit intr-o criza de ras vazand pe cineva cum schiteaza un zambet tamp? Alea sunt cele mai haioase.. si uneori cele mai naturale.. eu cel putin.. de multe ori nu imi pot opri reactia asta. Iubesc sa vad oameni zambind, oameni razand, in felul asta totul merge mai suor, chiar cand esti nervos, un zambet sau vazand pe cineva care rade te poate calma.. si ajungi in doar un minut de la o stare de furie necontrolata la a rade cu restul. Asa am patit ieri..

Zambetul poate sa apara de oriunde, dintr-un caiet la al carui final gasesti o conversatie mai veche cu colega de banca, de la un sms venit de departe, de la un comment asupra unei poze, sunt atatea feluri.. si uite asa ajung sa cred ca zambetul e cel mai usor lucru din lume.. si cel mai frumos prim dar :D.

2 comments:

Eustake said...

Da, lumea a cam uitat sa zambeasca la fel ca inainte. Grijile cotidiene, fuga dupa castig, stresul, dilemele existentiale in unele cazuri sau alte probleme de ordin familiar / profesional / sentimantal determina o mai mica "intensitate" a zambetelor.
Totusi, aceasta reactie mai mult a spiritului si mai putin a creierului are inca resurse suficiente. S-au schimbat datele problemei, suntem intr-un nou context de tehnologie, cunoastere si inttr-o noua forma de societate (bazata pe rapiditate si informatie continua), dar asta nu impiedica omul sa mai revina, chiar si mai rar, la starea aceea pozitiva din punct de vedere afectiv, manifestata exterior printr-un zambet... Discret sau evident, zambetul sincer da o nota asupra starii noastre de spirit.
Ar mai fi de adus in discutie factorul varstei. Se poate observa ca omul, cu cat imbatraneste, cu cat inaiteaza in varsta mai bine zis, cu atat devine mai sobru. Desigur, avem bucuria ca aceasta constatare nu generalizeaza. Unii oameni au un bun "debit al zambetului" si la 35 de ani spre exemplu.
Am remarcat ca in prima ta fraza ziceai ca este "atat de greu sa zambesti", dupa care, in final, afirmi ca "zambetul e cel mai usor lucru din lume". E ca si cand ai pornit de la general la particular. De la cei multi la tine.

Octav said...

Eh uite ca nu-i greu sa zambesti. Nu ma crezi? Ia vino pe la mine pe blog! :P