Saturday, November 10, 2007

Mihail Sebastian - FemeiPentru un barbat tanar lumea pare facuta numai din femei, iar femeile par facute numai din dragoste. In patru nuvele distincte, sase femei reprezinta ipostazele erotismului feminin din lume. Ingeniozitatea acestui roman tine de distributie: Stefan Valeriu, un tanar medic si diplomat, singura veriga de legatura intre cele patru proze, este plasat in roluri cu pondere extrem de diferita. In prima nuvela, Renée, Marthe, Odette, este protagonist si descopera simultan trei varste ale feminitatii, trei moduri de a fi indragostit. In cea de-a doua, Emilie, este simplu martor si medic. In a treia proza, Maria, este destinatarul scrisorii unei femei (o alta doamna T.), asadar vocea lui tace, pentru ca in ultimul text, Arabela, sa redevina protagonist si sa ajunga pe o scena adevarata.

O carte care se lectureaza usor, iti face placere sa o citesti, nu are prea multe pasaje speciale, dar nu plictiseste. Desi nu as putea sa ii gasesc un loc in top 10, as recomanda-o cu mare caldura ca lectura de weekend, tren, travmai. E numai buna intr-o zi ploioasa. :)

2 comments:

fumez1324 said...

saptaman asta, vineri sau cel mai tarziu duminica jucam spectacolul FEMEI, dupa roman, la teatrul de comedie.daca vrei sa vii sa vezi, cu cea mai mare placere, mai tinem legatura.

p.s: este examenul nostru de juma de an, clasa de actorie RODICA MANDACHE

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!