Monday, February 18, 2008

Charleroi - Bruxelles - Antwerpen

Din cauza numărului masiv de oameni ce au ajuns pe blogul meu căutând mai multe informaţii despre trenurile din Belgia, m-am gândit să le ofer informaţiile mele. O să încep cu Charleroi. După cum se ştie, Charleroi, este aeroportul situat la vreo 45 de km de Bruxelles unde aterizează cursele low cost de la Blue Air.

E un aeroport ce s-a mărit la începutul lui ianuarie cu un nou terminal, un aeroport situat la 7 km de centrul oraşului. De acolo pana la gară există o linie de autobuze, ce te lasă fix la intrarea in gară. Preţul biletului era in jur de 2 euro, călătoria durând vreo 10 minute. Linia de autobuz este "A LINE" ştiu că şi scria sub numărul autobuzului "aeroport". De asemenea de la aeroport există autocare directe către Bruxelles, Lille, Brugge (posibil şi alte localităţi).

Apoi.. din Gara Charleroi, aveţi trenuri foarte dese către orice oraş mare. De exemplu.. in fiecare oră, aveţi tren ce pleacă spre Antwerpen (Anvers). Dar pentru mai multe informaţii despre orarul trenurilor aveţi aici site-ul căilor ferate belgiere NMBS care sigur vă poate lamuri, fiind disponibil in 4 limbi (engleză, franceză, germană şi flamandă).

Acolo veţi găsi durata şi preţul. Dar dacă sunteţi sub vârsta de 26 de ani si aveţi de gând să circulaţi mai mult cu trenul prin Belgia, vă recomand GO PASS. Costă doar 45 euro, şi are 10 călătorii. Avantajul este că e la jumate de preţ, şi că tot ce trebuie sa faci este sa te urci intr-un tren şi apoi să completezi oraşul de plecare si destinaţia. Iar aici aveţi site-ul TEC, adică trasportul in comun din Belgia. Preţurile sunt extraordinar de mici pentru călătorii intre oraşe.

3 comments:

ioana said...

vad ca te-ai specializat deja in domeniul "turismul in Belgia" :)) dar de Dendermonde de ce nu zici nimic, huh? :)) oricum draga mea surioara, sper ca voi avea parte de...aaa..experienta ta pentru o indrumare experta si la fata locului prin belgia... miss that place :P don't u?

Anonymous said...

Multumim pentru informații.

Anonymous said...

Multumim mult de informatii.