Saturday, March 22, 2008

Biloxi Blues

Joi, 20 martie, am fost şi eu înpreună cu câţiva amici la celebra piesă de teatru de la Comedie.. piesă la care ne-am chinuit foarte multe luni la rând să prindem bilete.. fiind mai ceva decât pâinea caldă.

Biloxi Blues este a doua piesa din cadrul trilogiei cu caracter autobiografic a lui Neil Simon supranumita si Eugene' s Trilogy, dupa numele personajului principal - Eugene Jerome. Este vorba de 6 tineri care sunt duşi cu un tren deyafectat până la baza militară din Biloxi Mississipi.. un orăşel cam "la dracu'n praznic". Acolo.. nici nu ajung bine că sunt întămpinaţi cu brutalitate şi sete de disciplină de Sgt. Toomey (interpretat de Tudor Chirilă). Acolo învaţă fiecare propria lui lecţie.. învaţă despre viaţă.. despre consecinţe, despre efectul unui cuvânt scris. Intrebari si raspunsuri, cuvinte care astazi par a fi de mult uitate: ONOARE, DREPTATE, DISCIPLINA sau DATORIE.

Este o piesă cu actori exceptionali, de Iarina Demian (mama lui Tudor Chirilă) pusă în scenă superb. O piesă extrem de amuzantă care vor face ca cele 2 ore de spectacol sa treacă într-o clipă.. nici nu veţi realiza cum a trecut totul.. ca sunteţi în picioare aplaudând pe cei de pe scena. Dacă aveţi ocazia să prindeţi bilete la piesă merită sa vă agitaţi! iar dacă nu.. măcar puteţi vedea FILMUL făcut după piesă.. Enjoy!

No comments: