Wednesday, May 28, 2008

Colegiul National Octav Onicescu

Colegiul Naţional Octav Onicescu.. mi-a fost timp de 4 ani.. (minus o lună.. ) o a 2-a casa.. pentru că, aici mi-am făcut mulţi prieteni.. aici am avut ocazia de a găsi nişte profesori excepţionali, aici am avut ocazia să profesez ca jurnalist.. la revista liceului, "Jurnal de Liceu".. cu care ne mândrim, fiind pe primul loc in capitală. Am paşit în urmă cu 4 ani în curtea ticsită de oameni.. şi cu paşi mici şi timizi m-am dus înspre careu.. încercând să-mi văd viitorii colegi.. Nici nu aş fi bănuit în aceea zi.. cât îmi va oferi liceul şi cât voi ajunge să-l plac.

În primul rând pentru că există o directoare de nota 10. Doamna Pavelescu Livia, este o adevărată comoară pentru acest liceu.. ea fiind cea care se agită pentru orice, care atrage fonduri, care modernizează liceul pentru noi. Doamna directoare, este cea care menţine un dialog deschis între elevi şi direcţiune. Nu cred că a existat vreodată ceva care să nu se rezolve imediat, sau elev care să intre în acel birou şi să nu iasă mulţumit. Orice problemă ai.. se poate rezolva! Ca să nu mai vorbesc că tot doamna directoare m-a sprijinit în ideea mea de a-mi expune câteva fotografii. Un om excepţional mereu deschis oricaror idei.

În liceu.. am avut ocazia să activez la ziar, unde am învaţaţ multe. Am învăţat să redactez, să respect termene limtă, să lucrez în Quark, să îmi sacrific timpul pentru o cauză. Apoi.. prin clubul de turism, am avut ocazia să cunosc oameni excepţionali cu care am cutreierat Bucegii si Piatra Craiului. Apoi.. am avut ocazia să plec într-un schimb de experienţă acum 2 ani, în Belgia. Alţi colegi, au plecat anul acesta 2 săptămâni în Portugalia..

Este un liceu mic, un liceu ascuns undeva în sectorul 4, dar un liceu ce vine puernic din urmă.. câştigându-şi renumele.. bucăţică cu bucăţică. Un liceu ce merită avut în vedere! Eu.. sincer nu regret nicio clipă că am avut o asemenea ocazia să învăţ în onicescu.. şi să fiu "onicean".

11 comments:

Dia Ungureanu said...

Din fericire.. chiar au fost si sunt vremuri faine.. e un liceu care chiar iti da cei mai faini ani :D

Vic said...

Cum am reusit sa imi sterg commentul? :|

Revenim. Un liceu de nota 20 si o directoare la fel. Doar cu o mica "chichita" pe nume Ivan, probabil ca daca ar fi schimbat ar fi mult mai bine. Ma bucur ca am fost si eu un "onicean" :D

Dia Ungureanu said...

nu e greu ;)) pe blogspot app oricine isi poate sterge propriul comment. Da.. Ivan cam strica peisajul.. dar din fercire in 4 ani nu m-am lovit de el.. :) Cand ai terminat liceul?

ioana said...

dap, liceul e super, directoarea la fel! si la fel cred si despre fosta directoare, doamna Dinca. stii doar ce groaza ne era sa plecam cu ea in belgia :))))) din fericire, "nu e dracu; chiar atat de negru" (dupa cum ea insasi a spus :P)

Dia Ungureanu said...

Da.. mai toti sunt severi in liceu.. si adevarati oameni in afara! Cel putin.. Belgia, asta a demonstrat.. ca un om poate fi atat de diferit.. incat n-ai putea crede. :)

ioana said...

dap! chiar mi-e dor de saptamana aia... desiiii...daca tin eu minte...cinevaaaaa (nu zic cine!) radea de o anumita perna :| :))) draga perna in schimb, ce buna a fost pentru capetele voastre :P

Aria M. said...

Ma bucur sa citesc aceste comentarii despre Onicescu (aka Liceul 27). Inseamna ca a evoluat. Acum 10 ani cand am terminat eu (nu, nu este asa mult timp cum poate sa para unora dintra voi) majoritatea profesorilor cu care am avut de-a face nu se pricepeau decat sa taie elanul si sa descurajeze. Din fericire cu profesorii universitari si cu cei de la activitatile post-universitare s-a pus altfel problema. Ii salut si ii respect pe acestia din urma.

Andrei Ionescu said...

Mda...iata...s-au scurs foarte repede cei 4 ani...cei mai frumosi ani!Pentru mine Onicescu a insemnat viata,prieteni,distractie dar nu in ultimul rand o familie...nu regret nici o clipa traita si mi-as dori sa fiu din nou unul din "oniceeni"(cum tocmai spune Dia pe care o salut si ii multumesc pentru ca s-a agitat pentru albumele noastre de la 12E:)).Voi veni cat mai des sa-mi revad cei mai buni profesori si oameni pe care i-am cunoscut si ii respect...felicitarile mele in primul rand doamnei directoare Pavelescu care a stiut sa transforme si sa atraga foloase spre binele elevilor dar si celorlalti profesori care au adus copiii pe treptele cele mai inalte ale educatiei!Cei mai frumosi ani...4ever...ONICESCU!

Dia Ungureanu said...

@ Andrei - da, Onicescu in final a insemnat multe lucruri pentru multi. Pacat doar ca majoritatea colegilor mei au realizat asta foarte tarziu.

un elev said...

frumoase cuvinte despre Doamna Pavelescu...imi pare rau ca am cunoscuto doar 2 ani...imi pare mai ales rau ca numai este printre noi...Dumnezeu sa o ierte

Anonymous said...

Dumnezeu sa o ierte pe doamna Pavelescu. Orice ar fi, de acolo de unde este sunt convins ca va veghea asupra activitatii liceului!