Sunday, May 04, 2008

Muzeul Satului

Vineri pentru câteva ore.. am luat 2 buni prieteni plimbăreţi cu mine.. şi am mers din nou în Muzeul Satului. Nu mai fusesem acolo de ceva vreme.. posibil vreo 2 ani. Mă... interesa în mod special o casă, dar mi-a plăcut enorm.. nu îmi venea să mai plec. Totul era atât de verde, în jur doar străini.. în special francezi am văzut că erau din belşug. Era o adevărată plăcere să te plimbi şi să faci poze.. chiar şi pe mica furtună ce ne-a prins la vreo 20 de minute de când intrasem. Ne-am adăpostit frumos pe o bancută şi am aşteptat să treacă norii.. ca apoi.. să reîncepem plimbare printr-un aer atât de curat încât pentru câteva secunde.. ai fi crezut că eşti la munte.
Am întâlnit tot pe acolo şi ceva locuitori, nişte micuţi tigrişori care se apropiau şi se dădeau pe lângă tine.. poate, poate le iese şi lor ceva. Chiar erau adorabili, mai ales ca stateau aproape statuie la poză. Cred că deja sunt modele faimoase având în vedere câţi le pozează zilnic.
Şi.. prima şi cea mai importantă oprire a fost la o casă din Câmpul lui Neag. O zonă ce se află puţin mai sus de oraşul meu natal, Vulcan (Valea Jiului). Acolo se pot vedea rezervaţiile naturale “Peştera cu Corali” şi “Peştera Zeicului”. Zona este un important centru de speologie. Cel mai mult mi-a plăcut că.. am fost pentru puţin timp acasă.. deşi, eram departe de casa. Transilvania e un loc de care după ce te îndrăgosteşti nu mai scapi. :) E plăcut să ai mereu o asemenea parte dintr-un loc ce îţi este acasă.

No comments: