Tuesday, June 17, 2008

Anii de liceu se duc si ei

Incă nu-mi vine să cred că e gata.. că am avut ultima oră de dirigenţie.. că ne-a sunat ultimul clopoţel.. că noi am fost aceia care au defilat anul acesta in careu, pe „ani de liceu” în robe.. pare.. atât de departe.. si atât de ciudat. Ştiu că timpul zboară.. ştiu că anii ăştia aşa sunt făcuţi să treacă repede.. dar parcă prea nu am simţit trecerea. Ne-am trezit toţi dintr-o dată aruncaţi... în robe... şi definlând în faţa celor care ne-au fost a doua familie timp de 4 ani.. Pare ciudat să zici că vei simţi lipsa unui liceu şi a unor colegi.. deşi nu am fost noi cei mai uniţi.. am avut momentele noastre.. şi a fost fain până la urmă. Avem ce povesti cu drag.. celor ce ne vor călca pe urme.. sau copiilor. Asta e sigur.. că ne-am trăit viaţa de liceu cât mai frumos..

Cuvintele.. parcă refuză să vină.. după 4 ani.. plec de acolo cu prietenii buni.. plec cu experienţă în jurnalism.. plec cu Belgia în suflet, plec cu dor.. de banca mea şi.. de fiecare alt colţişor ce mi-a fost cândva drag.. La final.. când a trebuit să-mi ţin discursul.. cuvintele.. cele care de obicei se luptau sa fie auzite.. erau de negăsit.. am bâlbâit ceva.. despre liceu... şi am stat jos. Nu-mi venea sa plâng.. dar eram puţin tristă că ştiam.. că suntem deja absolvenţi.. ciucurele de pe tichie deja fusese mutat... Gaudeamus ne răsunase in urechi.. ora festivă era pe final.. ne primisem E-urile .. pe care ni le-am pus pe lănţişoare.. Măcar cu atât mă mândresc.. că de fiecare dată când voi uita, E-ul de la gât va fi pe post de memento.

Asta nu înseamnă despărţire.. e doar.. o pauză.. pentru că ne vom revedea.. vom ieşi în parc.. vom merge la film, teatru.. ne vom vizita.. şi ne vom suna.. în ciuda diferenţelor. Vom rămâne 12E!

Alte articole din seria "Ani de liceu" AICI

6 comments:

Mariuskl said...

Eh, anii de liceu au trecut. Dar au ramas prieteniile, care raman multa vreme de acum inainte. Spun asta pentru ca ma gasesc intr-o situatie asemanatoare: adica de absolvent al liceului, a clasei a 12 a .. ( D)

Dia Ungureanu said...

Da.. de asta ne e cel mai frica.. vara asta e un mic test.. sa vedem daca prietenia noastra rezista.. poate deaia e asa greu. U.. fain ;)) Daca erai la mine in liceu eram perete in perete :D

Mariuskl said...

din pacate nu is. Distanta e mare intre Bucuresti si Petrosani

Dia Ungureanu said...

;)) Da.. e ceva distanta. 4 ore jumate cu masina.. 6-7 ore cu trenul lu' papuc. Macar am bafta ca fiind in Bucuresti colegii mei nu se vor raspandi decat cativa in alte parti ale tarii. :D

Anonymous said...

traiesc cu aceleasi temeri inca de acum cu toata ca nu realizez poate atat de bine ce pot sa pierd la finalul clasei a 12-a ; cand s-a incheiat ceva ai regerete sau mai bine spus nostalgii insa cu un sfarsit vine si un inceput si inca unul tare interesant in cazul tau ;))

Dia Ungureanu said...

Da.. continuarea e chiar foarte interesanta.. ;)) desi nu e pomenit mare lucru de ea aici. Va fi ciudat fara ei.. dar am sa incerc ca de fiecare data sa fim cat de cat uniti. Macar incercam.. desi ma bucur ca exista sansa sa fiu cu cativa intr-o facultate :D