Monday, June 02, 2008

Orasul Bacau prin ochii mei

Pozele sunt făcute de la etajul 9 al hotelului Decebal. Eram undeva într-un balcon pe colţ încât am beneficiat de niste panorame superbe, în ciuda micilor nori ce se abătuseră în ziua aceea asupra zonei. M-am plimbat foarte puţin.. şi mai mult pe artera principală.. pentru că timpul era scurt, dar mi-a plăcut. Era un orăşel liniştit.. şi civilizat! Cel puţin pentru mine era uimitor să văd cum şoferii se înţeleg între ei şi fără să se înjure sau să "urle" din claxon.. ca să nu mai vorbim de faptul ca ei nu au semafoare.. si totuşi traficul nu e atât de gâtuit ca la noi în capitală. Fără semafoare şi toţi merg încet.. îşi aşteaptă rândul.. e umitor! Cel puţin eu am plecat plăcut surprinsă.
Ca să nu mai vorbesc şi de aerul curat.. deşi era şi după ploaie.. tot se simţea ca muntele este aproape.. se simţea că nu este atâta poluare. Plus că este un oraş ce a găzduit nume celebre precum Vasile Alecsandri, George Bacovia, Lucreţiu Pătraşcanu, Alexandru Piru.. Un oraş interesant unde merită să te opreşti măcar o oră din drumul tău!

3 comments:

Tzopescu said...

zona centrala (pe strada unde e hotelul decebal)e singura unde semafoarele nu sunt la vedere, in rest dai de ele din 100 in 100 de metri

GIURGIU said...

pai.... si? sa zicem ca ajung in Bacau! ce fac? ma sui in hotel Decebal asta, ca sa vad muntele? adica.... intelegi ce vreau sa zic? ce e de vazut in Bacau?

Dia Ungureanu said...

Imi pare rau ca nu te pot informa mai multe. In afara de aceste poze si cateva date de ici de colo, nu stiu prea multe despre Bacau, pentru ca nu am avut timp sa-l vizitez, mergand acolo cu alt scop.