Monday, July 07, 2008

B24Fun - comentariu literar (by GRAMO)

B24fun este un roman foileton in cadrul caruia autorul colectiv incearca sa zugraveasca, in culori mai degraba tipatoare decat vii, o ampla panorama a vietii culturale din capitala.

Personajul principal al romanului este intelectualul roman. Acesta este caracterizat printr-o intrebare fundamentala: "Eu unde ies sa mananc?" Sau uneori: "In ce locuri ma pot duce, astfel incat sa par cool povestind ca am fost acolo?"

Din roman reiese ca bucuresteanul pasionat de cultura isi petrece multe seri ascultand muzica demodata data suficient de tare incat sa nu poata purta nici o conversatie, in subsoluri sordide, pline de fum, asteptand la cozi interminabile la bere si injurand.

De asemenea, acesta are neaparat o carte pe noptiera, de obicei din colectia atat de original intitulata "Cartea de pe noptiera". Aceasta carte trebuie sa fie achizitionata neaparat de la o librarie care vinde si ceai. Sau cel putin de la una care se afla suficient de aproape de un loc in care se canta jazz.

Monotonia vietii intelectualului din capitala e intrerupta o data pe an, cand acesta se duce sa viziteze cateva muzee. Acest eveniment se petrece in noaptea muzeelor.

Cartea are multe ilustratii foarte sugestive. Majoritatea infatiseaza oameni tineri, imbracati frumos, care se simt bine. Unele infatiseaza diverse bauturi alcoolice.

Iar acum s-a terminat timpul si trebuie sa predau lucrarea.


-----------------------------------------------
[later edit] Îmi venise şi mie vremea să fiu vizitată de Gramo. Ce vedeţi mai sus.. este genialul comentariu literar cu care m-au cadorisit! Trebuie să mărturisesc că m-a amuzat teribil.. când am realizat.. cât este de adevărat.. mai ales că am destule personaje cunoscute care se duc undeva doar pentru că "dă bine!".. Sper că v-a plăcut şi vouă!

7 comments:

Anonymous said...

glumim glumim...dar e cam tragica treaba...ca e pe bune....hai...brrr gand rau ca vreau sa dorm !

iulian said...

Nota 10 pentru Gramo.

Dia Ungureanu said...

Da, desi si 10 mi se pare putin. ;))

Din pacate multe sunt pe bune.. macar prin gluma, le acceptam mai usor.

Ada said...

pentru cei ce nu sunt din capitala dar vor sa o viziteze, are acelasi efect b 24 fun?
nu de alta, dar azi, in lunga mea cautare sa gasesc locuri*interesante* in bucuresti care sa merite vizitate, cineva mi'a recomandat siteul asta.. de pe care am gasit doar niste expozitii ..

poate totusi ar trebui si bucurestiul "promovat" intr'un fel. fiecare *mare* capitala a europei are un portal care sa spuna ce se intampla si ce lucruri merita vazute..

Dia Ungureanu said...

@ ada - hmm B24 fun e bun uneori.. eu il folosesc pentru concerte de obicei. Dar in rest recomand site-ul motropotam.ro e cel mai bun portal al Bucurestiului dupa parerea mea

Dia Ungureanu said...

pardon " www.metropotam.ro "

bhusta said...

in detrimentul 7 seri, b 24 fun este lider de piata dupa parerea mea. intotdeauna cand am vrut sa ies la teatru/bere/restaurant am gasit ceea ce cautam..este un ghid foarte bine structurat si foarte amuzant cand citesti editorialele din primele pagini. imaginea intelectualului roman mi se pare o imagine gri si trista, care m-a deprimat de cand am inceput sa iti citesc postul..fac parte din acel tineret intelectual si nu ma regasesc deloc in descrierea facuta de tine ;)si cred ca si alti ca mine simt la fel..imi place sa mananc in restaurante, fac sport, ies de 3-4 ori pe luna la concerte...ce ai zugravit tu acolo pare o atmosfera din anii 70 dintr-o garsoniera mizera de prin rahova a unui soarece de biblioteca. Parol!