Wednesday, July 23, 2008

Plimbare prin Balcic

Încă de la intrarea în faimosul oraş.. eşti uimit de peisajul mediteranean şi de casele care te duc cu gândul la cele din insula Creta. Un oraş care îţi schimbă percepţia despre Bulgaria şi care te ajută să pricepi de ce era atât de căutat în perioada interbelică.
O mică promenadă la câteva minute de castelul Reginei Maria. Parcarea fiind neîncăpătoare acolo.. am preferat să mai conducem câteva minute, până aici.. de unde am avut şi o vedere superbă asupra portului.
Portul şi pe undeva pe acolo erau şi o multitudine de yahturi şi fel de fel de alte ambarcaţiuni care mai de care mai luxoasă. Balcicul devine încet un fel de staţiune selectă dacă e să te încrezi în cele văzute în port.
O alee pe lăngă care am trecut în drumul nostru înapoi spre castel.. o alee umbrită.. unde deja se simţea briza mării şi mirosul ei.. îţi era mai mare dragul să te plimbi pe la umbra copacilor.
Calcarul care tronează prin tot oraşul este cel vinovat de renumele Balcicului de "oraşul alb". Dă o nuanţă mai aparte.. şi totuşi parcă nu îţi vine să crezi că eşti doar cu 60 de km mai jos de Vama Veche când vezi asemănarea izbitoare cu clima mediteraneană.
Una din porţile castelului.. probabil partea asta nu se vizitează încă fiind cam multe ierburi.. dar urmând zidul şi trecând prin târgul ce se vede mai jos.. am ajuns să vizităm Grădina Botanică Universitară.

No comments: