Sunday, October 19, 2008

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

Cei care vor să aplice în viitor la această facultate.. ( Facultatea de limbi şi literaturi străine - din cadrul Universităţii Bucureşti) e bine totuşi să fie cât de cât informaţi despre ceea ce îi va aştepta. Orice limbă ti-ai alege în mare îţi va cere destul de multă muncă.. deşi engleza, franceza şi germana nu cred că vor reprezenta o problemă pentru cei care le cunosc destul de bine şi îşi doresc doar aprofundare. În princiupiu ma adresez celor care îşi doresc limbi mai ciudate, pe care să le înceapă de la 0. Este greu.. dar în mare este frumos. Dar trebuie să fie extrem de conştienţi că nu este genul de facultate unde să poţi veni din an în Paşte, sau unde doar să copiezi nişte cursuri pe care apoi să le înveţi în sesiune cum sunt majoritatea facultaţilor. Este o facultate care îţi solicită o prezenţă zilnică.. pentru că altfel rămâi în urmă.. şi o limbă nu se învaţă la fel de bine de la distanţă. Sper că m-am exprimat bine, de ţinut nu te ţine nimeni cu forţa în facultate.. profii poate se strâmbă ei că nu vii, dar asta nu te afectează într-o mare măsură. Important este să ştii că atunci când ai intrat aici te aşteaptă foarte multă muncă. Ore de exerciţii în plus acasă pentru a exersa alfabetul (mă refer aici la cei care ar dori să opteze pentru o limbă gen: rusă, bulgară, sârbă, chineză, japoneză.. etc), multe exerciţii de pronunţie, multe teme pentru a reuşi să îţi formezi gândirea în aceea limbă. Este o facultate unde DA! SE DAU TEME! De ce? Pentru că o limbă străină se învaţă prin multă muncă, exerciţii şi pasiune. Aşa că dacă nu eşti pregătit să faci faţă.. dacă vrei să vii doar în vizită şi speri că vei găsi rezumate pentru cărţile incluse în bibliogafia obligatorie... poate ar fi mai bine să îţi revizuieşti opţiunile. Este o facultate grea.. dar care poate fi frumoasă dacă chiar îţi vei alege singur limbile pe care vei dori să le studiezi.

3 comments:

Simina said...

Buna. Am dat de blog-ul tau cautand mai multe informatii despre Facultatea de Limbi si Literaturi Straine si ceea ce mi-a fost dat sa citesc in acest post, ce-i drept: de acum aproape 2 ani, mi-a adus un zambet pe buze. :) Am facut un an la Fac. de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Univ. Bucuresti si am crezut ca innebunesc acolo. Ma bucur sa aflu ca la Limbi Straine intr-adevar se munceste, se preda, ca intr-adevar se invata. De abia astept sa inceapa anul. :)

Dianora Ungureanu-Maier said...

Eu m-am referit mai mult la secţia de slave unde cunosc deja destul de bine profii şi unde totul este mult mai frumos decât la limbile mari. Dar în mare.. da, se învaţă destul de mult. Nu prea poţi trece de examene fără să înveţi.

Madam N said...

Buna!as dori sa te intreb daca stii cumva ce ratb pot lua de la Gara de Nord pt a ajunge la Unibuc Fac de limbi straine..:D