Wednesday, November 12, 2008

Jean Michel Jarre in Bucuresti noiembrie 2008 Oxygene

Cam aşa arăta Sala Polivalentă în jurul orei 8 fără un sfert cred. Lumea intra în valuri.. şi făceau cozi interminabile la standul de tricouri şi la cel de răcoritoare.. ca apoi să se îndrepte către scenă unde toţi pozau arhaicele sintetizatoare.
La cei 60 de ani ai săi, la 30 de ani de la lansarea albumului de succes "Oxygene", Jean Michel Jarre încă reuşeşte să captiveze publicul.. şi a reuşit să aducă în jur de 6.000 de oameni la sala polivalentă pe data de 10 noiembrie 2008. Am auzit mulţi oameni care ziceau că nu sperau că vor trăi să prindă un asemenea concert în România.
Şi uite că francezul ne-a surprins plăcut.. cu un spectacol superb. Cel puţin eu am plecat de acolo destul de impresionată. Nu ştiu dacă mă pot plânge de ceva.. euforia din acele momente era prea mare.. să aud Oxygene live.. una din melodiile pe care le-am avut în urechi ani de zile prin casă.
Haios a fost un moment de la început.. când s-a prezentat şi a spus câteva cuvinte înainte de a începe să cânte. El a declarat că va vorbi în mare parte în engleză, uneori în franceză.. dar că pentru românii care nu sunt aşa pricepuţi în ale limbilor străine... Zoltan va fi vocea lui românească.. :) moment în care sala a început să râdă.. iar JmJ se uita mirat nepricepând ce spusese aşa haios.
Uimitor a fost pronunţia corectă a cuvântului "Multumesc". Şi.. de apreciat că artistul era îmbrăcat simplu.. şi arătând excelent pentru anii pe care-i duce în spate. Şi, contrar celor declarate de Hotnews.. nu am prea auzit pe nimeni să se plângă de sonorizare. Singura doleanţă a fost durata scurtă a concertului.. care ne-a lăsat să ne dorim mai mult.
A încheiat foarte frumos.. dorindu-ne şi noua mult Oxygen(e)... şi a bisat OXYGENE 4, cu care a încheiat o seară superbă de muzică electronică în stilul anilor 70, totul fiind LIVE la acele măgăoaie de computere.
Am reuşit să realizez şi câteva filmuleţe.. care din păcate nu au un fundal sonor excepţional.. dar sunt excelente pentru a vedea exact ce s-a întamplat luni seara. Aici.. Oxygene 2 şi aici aveţi înregistrarea celebrei Oxygene 4
Momentul în care apare primul set de proiecţii pe ecranul din spatele scenei, mai precis coperta albumului Oxygene, am reuşit să-l surprind aici.
Al doilea set de proiecţii şi totodată cel mai spectaculos.. care pur şi simplu te hipnotiza. Efectul proiecţiei+muzica au realizat ceva splendid.. pe care îl puteţi vedea aici.
şi spre final.. puţină joaca cu orga portabilă.. AICI.

5 comments:

juju said...

am vazut unul dintre cele mai frumoase concerte cu el, chiar la piciorul turnului Eifel...superb

Dia Ungureanu said...

Cred si eu ca a fost superb.. Bănuiesc că acolo s-a desfăşurat mai fain fiind în aer liber şi la el acasă. :)

Anonymous said...

alea nu-s computere...

sunt chestii analogice. cum ar fi un radio, o chitara, un amplificator.. asta e tot farmecul.

Sir Gogu said...

Omul e fenomenal...imi pare rau ca nu am apucat sa-l vad live...mersi pentru impresii!

Anonymous said...

daca gasiti vreun lik ... sau orice altceva de unde se poate descarca intregul concert postati-l aici pls !!! Pupici din Berceni !!! seful_retelei@yahoo.com