Friday, November 28, 2008

Revolutie in Gara de Nord

Aseară am trăit clipe de spaimă în primele secunde cand am ajuns în gară în sala aia mare de bilete clasa a 2-a şi am crezut că am ratat eu vreun anunt special în care se anunţă abandonarea capitalei. Parcă era vorba de un atentat aşa de mulţi erau doritori să fugă cateva zile din micuţa noastră capitală. Răspunsul la întrebarea "de ce atat de mulţi"? a venit repede. Era plin de studenţi care încercau să obţină bilete gratuite pentru a putea pleca acasă, cică să voteze. Eh.. şi cum majoritatea caselor dădeau bilete pentru vot.. pentru noi oropsiţii care doream doar să luam un bilet normal.. nu prea era loc. Aveam acces doar la 3 case unde cozile erau absolut imense. Am ales pană la urmă o casă din cele 3, şi m-am pus pe aşteptat.. şi a durat această aşteptare o oră jumate după ceas. Cu mult noroc.. şi cu caţiva oameni absolut binevoitori.. am reuşit să cumpăr bilet la timp pentru a prinde trenul. Dacă cei.. 4-5 oameni care erau înainte mea nu întelegeau situaţia.. eram nevoită să mai pierd vreo 4 ore cel puţin pană la urmatorul tren. Care a fost problema? Ca CFR-ul scumpul de el.. nu a prevăzut nebunia ce se va ivi.. şi erau mult prea puţine case deschise care nu puteau face faţă valului masiv de funici dornice să fugă pană acasă pe moca. Aşa că cele cateva case erau full şi cel mai urat lucru era să ai ghinionul să ţi se închidă casa în faţă. Asta după ce ai fi stat pe acolo măcar o oră. Pe scurt.. nu ştiu a cui a fost vina, dar mă bucur doar că am mai ajuns în tren. Şi cel mai tare mă distrează ca statul a dat o tonă de bani pe bilete sperand să fie votaţi... ei bine.. sper să fie pregătiţi de o mică dezamăgire! Cert e că e bine ca zilele astea să evitaţi gara de nord! E cam.. ca la revoluţie... cel puţin aşa a fost ieri şi aşa a fost şi azi!

4 comments:

joju said...

a zis si la radio si la televizor
chiar un student a dat cu spray lacrimogen sau asa ceva
numai ca sa apuce loc
imi inchipui ca cei care ajungeau cu 2-3 ore inainte de plecarea trenului, disperau cand vedeau cati sunt deja la coada la bilete
urmeaza zapada care din nou va lua pe nepregatite autoritatile locale :))

joju said...

felicitari ca ai prins loc ;)

Dia Ungureanu said...

Eu am vazut la tv abia a 2-a zi de dimineata. Cel putin pana joi seara la ora 6 cand am plecat eu de acasa nu se anuntase nimic. Eu am fost anuntata de cineva sa vin de urgenta daca mai vreau sa plec in seara aia. Daca nu era telefonul nu as fi aflat.. si asta fiind cu radioul deschis si cu mediafax si hotnews in fata.

Sunt tare mandra ca pana la urma am ajuns in tren. La putin timp dupa ce plecasem eu s-a dat cu lacrimogen daca nu ma insel.

matzishor said...

Da, ca de obicei: nu se astepatu! asa cum nu se asteapta in niciun an sa ninga in decembrie, la fel nici acum nu s-au gandit ca daca dau bilete gratuite nu o sa fie lume...idioti. Bine ca ai scapat intreaga si ai mai si ajuns acasa.