Tuesday, December 23, 2008

Povestiri din orele de curs

Anumite ore la facultate suntem nevoiţi să le petrecem exilaţi în Facultatea de Matematică, unde de obicei bate vântul ceva de speriat. Cred că sunt mai mulţi studenţi la Limbi Străine rătăciţi pe acolo decât studenţi la mate. Dar.. trecând peste asta.. noi avem orele in marele Amfiteatru Spiru Haret, extraordinar de prost situat fix lânga o mare intersecţie de la Universitate, cea cu strada Academiei şi Bulevardul Regina Maria.. deci suntem nevoiţi să ascultăm destule claxoane şi fluierături ale domnilor guşteri care mai mult încurcă intersecţia. Dar pe lângă inconvenientele de zgomot mai beneficiem de ceva tare interesant.. oameni care intră peste noi ca şi cum toţi cei 30 de oameni plus profa nu am exista.. şi fiecare are o dorinţă care mai de care mai dubioasă. Odată un nene intrase foarte lejer înauntru.. şi se duce undeva în spate cu laptopul în mână. Profa îl întreabă ce vrea şi el foarte nonşalant îi zice că vrea doar să îşi bage laptopul în priză şi că nu deranjează pe nimeni. Dar se purta de parcă era sala lui.. nu tu "vă rog" sau "mă scuzaţi". Sau ne trezim că mai intră câte una ca vijelia şi cotrobăie prin pupitre ca şi cum noi am fi fantome.. iar, fara a cere voi sau scuze profei, care totuşi merită minimul de respect de la orice facultate ar fi. Se pare ca majoritatea studenţilor la mate (am zis majoritatea pentru că din fericire cunosc şi câteva excepţii) sunt bătuţi în diblă şi nesimţiţi. Vorba profei "mai lipseşte să vină unul cu toporul data viitoare pe acolo si să-l arunce după noi".

1 comment:

ioana said...

:)):)):))=)) Draga, gandeste-te asa: saracii studenti de la matematica au cei cativa neuroni ocupati cu formule si ecuatii gen 1+1=2 (parca :)) ) asa ca de unde loc pentru bun simt??? E ca si cum ai spune despre cei de la psihologie :-" ca nu sunt normali! (parca suna cunoscut :)) )
Mai misto e cand profa nu gaseste o fisa de prezenta si din nesimtiti si prost crescuti nu ne scoate si deodata descopera ca foaia respectiva era ascunsa printre alte foi pe care le avea in mana ;)