Saturday, January 24, 2009

Amintiri din copilarie cu Simplu

Văzând recent pe youtube filmul celor de la Simplu (nu pot spune de ce, cred că până la urmă curiozitatea m-a împins) mi-am adus aminte de copilărie.. mai exact de clasa a 5-a de generală, când vechea formulă a fomaţiei era un adevărat hit şi toţi puştanii încercau să-i imite. Melodia cu care au reuşit să spargă gheaţa a fost "Provocarea". Îmi aduc aminte şi acum ce isterie era la standul de casete din târg. Pe vremea aceea, prin 99 - 2000 casetele erau la mare căutare şi cum locuiam într-un miculuţ oraş de munte, nu prea se găseau toate noutăţile decât sâmbăta în târgul de la capătul oraşului (pentru cei care cunosc Vulcanul... sus, mai încolo de Dincă).

Nu îmi mai aduc aminte exact cum a început... dar ştiu că am învăţat câteva scheme de breakdance la ambiţie! Un tip mi-a spus că fiind fată nu voi putea dansa.. aşa că am făcut tot posibilul să demonstrez contrariul. Şi a fost multă muncă, multe ore de practică (chiar şi în pauză pe holurile şcolii) care s-au soldat cu multe julituri şi vânătăi, ba uneori şi cu luxaţii! Dar nu conta, făceam ceva ce îmi plăcea.. şi mă simţeam bine să demonstrez că pot face asta! Am făcut asta timp de vreo 6-7 luni.. au fost luni superbe. Am încă amintiri frumoase despre cum alergam cu casetofonul împreună cu câţiva băieţi prin parcuri sau prin zone liniştite şi ne puneam pe exersat cel puţin o oră pe zi după ce terminam orele la şcoală.

Bineînţeles.. că mentorii noştrii din aceea vreme erau cei la Simplu (mie îmi plăcea de Bebico.. mi se părea cel mai interesant şi mă captivau mai mult schemele lui pe care încercam să le imit, nu cu foarte mare succes însă) şi Animal X, care în aceea vreme aveau melodii excelente pentru breakdance. Acum ambele formaţii au evoluat diferit faţă de începuturi. Dar să revin.. serile ne uitam pe Atomic, încercam să analizăm cât mai bine schemele pentru ca a doua zi să încercăm să le aplicăm. Am avut şi un spectacol... pe 1 decembrie. Pe vremea aceea, generala mea făcea multe serbări de mare anvergură.

Aşa că pe acel 1 decembrie, jumate de şcoală evolua pe scenă iar celaltă ne susţinea din public. Am fost 2 formaţii în aceea seară pe scenă, nu am fost cei mai buni, dar noi ne-am distrat de parcă am fi fost pe cea mai mare scenă din lume. Am dansat pe melodia "Hey, ho", dar până să ne stabilim asupra ei.. au fost şi multe alte propuneri, mai precis din melodiile celor de la Animal X. Eu am adorat pur şi simplu clipul melodiei "N-am crezut". Cred că a fost pentru prima dată când nu avusesem trac de scenă sau de mulţime. Eram noi.. şi muzica ce ne făcea să ne rupem oasele cu stil! Aia a fost singura reprezentaţie de acest gen, pentru că apoi am schimbat şcoala şi oraşul şi mi-am lăsat în urmă şi pasiunea pentru breakdance.

Deşi.. de fiecare dată când mai dau întâmplător cu urechea de una din vechile lor melodii, îmi aduc aminte de tot. Îmi aduc aminte ce bine era să fiu un copil ce avea timp, mult timp şi multă nebunie pe care o puneam în practică.

2 comments:

Tomata cu scufita said...

Cu ocazia asta mi-am amintit si eu de trupa de dans in care am evoluat. Se numea Trompy. :)) Era ceva destul de cunoscut in Timisoara si eram mandra ca puteam sa zic ca fac parte din ea. Printr-a IV-a am fost in tabara la mare si unei fete mai mari i-a venit ideea sa ne puna sa dansam pe scena la Navodari, in deschiderea unui festival. Exact asa cum povestesti tu, sentimentul e de nedescris. :) Noi am dansat pe Marky Mark, dar nu mai stiu cum se numeste melodia. :P

Dia Ungureanu said...

Cred ca multi dintre noi am evoluat pe o scenă cândva în copilărie. Ştiu ca şi prin 1-4 participasem la diverse festivaluri de obiceiuri populare de pe acolo. Ne îmbrăcam toţi în costume populare şi ne chinuiam să strălucim. Dar de fiecare dată eram învinşi de cei de la sate, care.. aveau totul mult mai natural şi mai frumos, pentru că acolo tradiţiile se conservaseră atât de bine, încât pentru ei nu era un rol.

Revenind la tine, sună fain! Ah.. văd că aproape ţoţi aţi fost cândva în tabără la Navodari. Cred că şi locul ăla are ceva special. Ar fi interesant de povestit ceva.. când ai timp.