Friday, January 02, 2009

Made in Romania la bulgari :)

Pe 30 decembrie, am fost puţin în vizită prin nişte locuri faine ale vecinilor noştri bulgari. La un moment dat, setea ne-a împins într-un mic local din sătucul Basarabov (lânga care este şi vestita Mănăstire de la Basarabov). Mai fusesem acolo cu câteva luni în urmă şi părea tare fain. Încă era ok, în mare.. doar că fiind o oră când puştimea satului ieşise la un suc sau una mică.. aveau chef de ascultat ceva mai săltăreţ. Hai.. asta nu mira pe nimeni. Mare ne-a fost uimirea când intrând acolo.. am auzit o "melodie" în aşa zisa limbă română (este vorba despre o superbă manea)şi am auzit grupul de puştani bulgari cântând cu atâta veselie şi trăire încât am rămas perplexă că s-au sinchisit să înveţe.. şi mai ales de ceea ce cântau. Pentru că sunt mai mult decât convinsă că nu aveau nici cea mai mică idee. "Chiar daca esti moldovean, ardelean sau tigan suntem Made in Romania". Asta ca să-mi pricepeţi uimirea! Eh.. e de bine dacă bulgarii cântă cu atâta drag şi spor că ei sunt "made in Ro". Îmi pare rău doar că nu m-am gândit să-i filmez. Pentru cei curiosi să mai asculte şi celalte 2 versuri ale retardităţii ce se numeşte melodie.. o puteţi găsi aici. Eu sper doar ca la un moment dat să se îndure careva să le traduca ;)

5 comments:

George said...

Asta e una din povestile pe care le citesti de mai multe ori sa fii sigur ca ai inteles ce trebuia...Multumim lui Dumnezeu ca Germania nu e invecinata cu Romania...Sau poate era mai bine, ascultam si noi Du Hast la nunti...

Dia Ungureanu said...

:)) Eh.. asa e cu cei de la sate.. inca nu sunt familiarizati cu muzica mai buna. Doar avem destule exemplare dinastea si pe la noi prin ograda in Bucuresti.

GIURGIU said...

amuzant ca bulgarii se dadeau "made in romania" - e bine dac avorbeau romana, avanjat tu!
Manastirea Basarabov nu este acolo ca e langa satul Basarabov ci pentru ca Sfantul Dimitrie Basaraboc, ocrotitorul Bucurestilor, si-a trait viata acolo, in una din gaurile din stancile calcaroase! E o poveste interesanta cum a ajuns Sf. Dimitrie Basarabov si cum a scapat Bucurestii de ciuma! .... e bine sa te informezi innainte, bulgarii chiar au pliante si tot ce trebuie comparativ cu romanii, deci... dezavantaj tu!
Iar despre libertatea bulgarilor.... crede0ma cocalarii nostrii sunt NICE!
La aia sunt concalari, homosexuali, semi travestiti, cu tatuaje, cu care sunt postere in pozitii (ma intelegi) - in centru Sofiei! ca sa intelegi - un cocalaro-homo d'asta, este ce de-al doilea om ca influenta in Sofia - in randul tinerilor! So.. imagine that! Dar... tin totusi cu dintii de cultura lor.... si pompeaza mult pe turism intern, ca doar bulgaii promovoeaza Bulgaria!Cum romanii nu stiu nimic de Romania... asteptam sa zica altii de noi!

Dia Ungureanu said...

Dar eu nu am zis ca se numeste asa pentru ca este langa manastire, ci am precizat ca este langa pentru cei care nu stiu. Majoritatea celor care intra pe blog nu viseaza Bulgaria ca sa stie amplasarea. Nu vad cu ce am dezinformat in ACEST articol.

Anonymous said...

originalul acelei manele este asta:
https://www.youtube.com/watch?v=C9qzq1Vvgt8