Saturday, January 10, 2009

Sarata Monteoru Buzau

Cândva, una din cele mai frumoase şi mai atrăgătoare staţiuni, Sarata Monteoru acum (încă mai) arată ca un loc pustiu şi părăsit. Sunt ceva viluţe şi pensiuni superbe în zonă, natura este verde, liniştea şi pacea sunt la ele acasă dar peisajul tot rămâne pe alocuri dezolant.
Sărata-Monteoru este o staţiune balneologică din judeţul Buzău, situată la cca 20 km nord-vest de oraşul Buzău. Este plasată într-o zonă colinară, acoperită de o vegetaţie bogată şi la adăpost de vânturi. Climatul său este continental, cu veri calde şi însorite, fără curenţi de aer iar precipitaţiile şi nebulozitatea sunt reduse.
O poveste foarte interesantă despre atunci şi acum în micuţul loc numit Sărata Monteoru, un articol din arhiva revistei "Formula As". Citiţi aici!

bancuţele lovite de timp încă te mai susţin deasupra ierbii uscate
este un loc excelent de picnic, sau pur şi simplu de o zi liniştită în natură
mai admiri şi o căpriţă jumulind câte-un pom
te minunezi că investitorii nu dau năvala în liniştitul loc
admiri verdeaţa şi îţi închipui frumuseţea de altă dată de pe vremea bunicii
treptele te conduc către vechile bazine termale
care acum sunt mai mult decât uitate..
iarna este un loc fain, mai ales când e totul alb
atunci totul parcă pare mult prea liniştit şi ireal, aşa că mai arunci un bulgăre, mai faci un omuleţ de zăpadă şi încet, încet trece ziua.

5 comments:

Roxana said...

Buna!
Intradevar este dureros cum se degradeaza aceasta statiune. Am crescut acolo si stiu cum arata.
Ai rude acolo? sau pur si simplu iti place acest loc?

Dia Ungureanu said...

Imi place foarte mult locul, pentru ca bunica mea locuieste in Buzau asa ca am mers prin Sarata din cand in cand ca sa vad cum mai este.

Anonymous said...

Am o mica rugamite la tine.

Stiu ca este "egoism curat si pur" dar cred totusi ca acest loc trebuie sa ramana asa cum este acum.

M-a deplasez la fiecare sfarsit de saptamana aici.
Iubesc linistea din acesta zona.Imi place.
Tocmai de aceea te rog, lasa sa fie acesta micul nostru secret.Vreau ca acest loc sa ramana Vis si Paradis , asa cum este acum.
Bafta !
p.s- in general noi bucurestenii vrem sa mergem la Sinaia si Predeal, locuri unde ne putem etala masinile, tzoalele si gologanii.De ce am veni intr-un loc atat de plictisitor?!

Dia Ungureanu said...

Bucurestenii dornici sa se laude si sa fie vazuti si admirati nu vor lasa nici un ruptul capului Valea Prahovei unde orgoliul lor poate fi satisfacut ca sa vina intr-un satuc uitat de lume unde nimeni nu le vede masina si hainele.

Anonymous said...

statiunea a fost frumoasa cu mult timp in urma,dar acum (vara trecuta) este un dezastru.Cele mai jalnice hoteluri la pret de hotel sau pensiune decenta.Mancarea si bautura foarte scumpa(ex.bere haineken 0.50ml 13 ron)si in rest foarte multa plictiseala.Statiune recomandabila dusmanilor.Am stat la Vacaroaica care nu auzise de frigider la acea data.