Friday, March 20, 2009

Gandirea pozitiva si lupta cu sinele

Începem să ducem lipsă de gândire pozitivă, nu dusă la extrem, ci doar pozitivă. De exemplu acum, este criză şi toţi se panichează, se închid în ei şi refuză să creadă că va fi şi bine la un moment dat. Şi de aici încep problemele, din momentul în care uităm să zâmbim şi să râdem. Am mai vorbit despre zâmbet, aşa că venise momentul pentru gândire.

Cel mai concret exemplu în momentul de faţă este cel referitor la un C.V. Îţi trimiţi cv-ul undeva şi nu te sună. Nu-i bai! Mai trimiţi.. şi tot aşa. Eh, fix atunci în acele momente care poate fi după câteva zile, ani sau săptămâni tu de fapt dai un test. Renunţi sau continui să crezi că totuşi necuratul nu este chiar atât de negru, chiar dacă situaţia este groaznică.. mereu poţi găsi ceva pentru care să te bucuri. Simpla companie a celuilalt înseamnă mult. Mulţi oameni nici cu atât nu se pot lăuda, din păcate!

Revenind la subiect, începi să crezi că gata! Nu te mai sună nimeni, că nu ai x, y, z pe acolo prin c.v. sau cine mai ştie ce tâmpenie devine pop-up prin mintea ta. Da, recunosc este groaznic de greu, nu zice nimeni că este uşor, nu zice nimeni că va trece repede, dar TU trebuie doar să ţii mereu minte că VA TRECE! Nu există orar ca să ştii când şi cum, de aceea e bine ca şi în ciuda acestor probleme şi inconvenienţe să poţi merge mai departe, să ieşi pe stradă zâmbind (chiar dacă nu îţi vine, pentru că motive ai daca te chinui să le cauţi) şi să mai râzi la glumele unui coleg, nu doar să stai crispat şi stresat. Nu te ajuţi nici pe tine, nici pe cei din jur. Până la urmă aceea firmă care te aşteaptă pe tine, va suna! Poate peste câteva zile, luni sau cum am văzut în unele cazuri.. câţiva ani. Dar vor suna şi vor spune "Te luam la noi!".

2 cazuri celebre de oameni care au fost jos.. şi pe care doresc să le dau ca exemplu, sunt Donald Trump, despre care oricine ştie câte puţin măcar de pe vremea emisiunii lui „The aprentice” şi Neale Donald Walsch autorul seriei “Conversaţii cu Dumnezeu”.

Prin ce s-a remarcat Neale? Tocmai prin acest tip de gândire pozitivă. Imaginaţi-vă că omul a rămas fără nevastă, bunurile sale au pierit într-un incendiu şi ca totul să fie excepţional.. un accident de maşină l-a lăsat destul de şifonat şi pe drumuri. A trăit o vreme bună într-un cort, strângând diverse de prin gunoaie pentru a mânca.. şi totuşi a reuşit să treacă peste acel gând “viaţa mea s-a terminat”. A gândit pozitiv, a sperat.. a visat şi până la urmă a ajuns din nou sus, a ajuns să deţină o casă, o familie.. şi să redevină fericit. A învins boala, neputinţa şi sărăcia!

În goana noastră nebună după fericire.. uneori ne cam îndepărtăm de ea. Mai ales când ne încolţesc îndoielile şi începem să ne pierdem încrederea în noi. Criza este acum şi aici.. dar criza trece şi vieţile noastre vor continua.. uneori bine, alteori rău, noi ne decidem până la urmă soarta. Întâi prin gândire şi apoi prin acţiuni. Orice s-ar zice rămân ferm convinsă că şi gândirea pozitivă te poate ajuta!

Un filmuleţ despre frică, pentru că asta încolţeste acum în noi cu fiecare secundă, teama de a pierde. Împortant este să nu pierdem cu noi.. dar mai bine vedeţi filmarea şi dacă o veţi savura, vă invit să vizionaţi un seminar filmat de tata la Chişinău în urmă cu 2 ani AICI. Putem lupta cu criza măcar prin gândire!

No comments: