Friday, April 10, 2009

Blagoevgrad Bulgaria

Weekend-ul ce tocmai a trecut, am fost în Bulgaria, la Bansko şi am trecut şi prin Blagoevgrad, un oraş ce de sus arată uimitor, mai ales că se află la poalele Munţilor Pirin şi Rila. Un oraş în care ţi-ar fi drag să stai. Dar amuzant este cum am ajuns noi pe colina de unde am făcut poza, pentru că în planul nostru nu era notat "a pierde o oră pe dealuri alergând după drumuri inexistente", dar totuşi draga noastră Ioana (aşa se numeşte Gps-ul) a decis că nu putem să nu admirăm panorama, mai ales că salivam la ea în urmă cu ceva vreme. Aşa că la un moment dat, într-un moment de dilire cronică.. si-a reconfigurat treseul.. într-o direcţie dubioasă, ni s-a părut nouă că drumul duce pe un deal cam departe de destinaţie, dar am zis să vedem unde ne duce Ioana. Şi urcam.. şi urcăm.. şi într-un final, după ce trecem şi de un cimitir.. ajungem la o fundătură.. pe care Ioana o visa drept drum.. şi ne tot zicea să continuăm deşi singurele opţiuni erau ori să ne aruncăm de pe deal ori să spargem aceea clădire veche şi comunistă de acolo. Aşa că am renunţat să ne încredem în GPS, pentru că prin Bulgaria hărţile nu sunt prea bune. Aşa că dezamăgiţi de Ioana, care avea culmea! hartă nouă.. am stins-o şi ne-am continuam drumul singurei, doar citind indicatoare, pe care bulgarii în bunul lor obicei le pun ori ÎN intersecţie ori DUPĂ! Dar cu o mică întârziere, am ajuns!

2 comments:

Dudian said...

Varianta masculina e Marcel...noua ne-a copt-o Marcel in Bosnia, mai exact pe soseaua de centura a Mostarului cand ne tot indemna sa "viram pe urmatoarea strada la dreapta", numai ca la dreapta era o prapastie imensa sub care se zarea Mostarul. Cate si-a auzit amaratul in ziua aia...:)

Dianora Ungureanu-Maier said...

Aoleo.. noi pe Marcel nu l-am putut suferi deloc. Maxim jumate de ora daca a vorbit. ;)

Da, din pacate in Balcani hartile nu sunt deloc bine puse la punct. Desi parca in ultimii 2 ani s-au mai schimbat lucrurile.