Friday, April 17, 2009

Drumul Bucuresti - Sofia cu masinaUn filmuleţ mai lung ce doreşte să arate drumul foarte bun către Grecia, drumul pe care mii de români îl fac pe timp de noapte în fiecare vară. Un drum foarte bine întreţinut şi cu tunele ce rivalizează destul de bine cu cele săpate prin Alpi. Filmarea se termină chiar în apropierea oraşului Blagoevgrad, adică la vreo 100 de km după Sofia, pe drumul spre Kulata (Grecia).

A fost prima dată când am străbătut acest drum şi am rămas profund impresionată de calitatea lui. Chiar dacă nu era autostradă, era drum express în anumite zone, apoi.. drumurile treceau pe lângă sate, excepţiile fiind destul de puţine. Aşa că deşi distanţa a fost mare, am putut parcurge drumul foarte repede. Am mai pierdut timp doar din cauza opririlor. Fiind un important drum european, nu este necesar un GPS, majoritatea indicatoarelor fiind deja în litere romane sau cel puţin dublate. Am întâlnit doar vreo 2 excepţii în care să existe indicator doar în chirilice, unul fiind pe undeva pe şoseaua de centură din Sofia.

Acestea fiind spuse, vă urez drum bun în aceea direcţie, fie că vreţi Sofia, fie că veţi merge la iarnă la Ski în Bansko, sau la ape termale în Banya sau că veţi merge în Grecia, drumul este excelent şi peisajul încăntător. Filmare făcută la începutul lunii aprilie.

1 comment:

yasunary said...

ahh m`ai prins...si eu l`am faqt pe timp de noapte:)))))