Thursday, April 30, 2009

Kamenitza - Bergenbier de Bulgaria

Până şi sloganul este aproape la fel, doar că la bulgari văd că accentul se pune pe cuvântul "barbaţii". Trecând peste ştiu că este vorba de InBev, care le deţine pe amândouă dar chiar aşa de mare să fie lenea încât să nu fie măcar sloganul puţin diferit? Eh, oricum.. parcă Kamenitza era niţel mai răsărită la gust decât Bergenbirul nostru mioritic.

Deşi dacă ajungeţi prin Bulgaria, vă recomand să alegeţi 3 beri cu un gust mai special cum ar fi Şumensko, Staropramen sau Stolichno. Eventual reveniţi apoi şi cu o părere despre ele!

14 comments:

ovidiu said...

Zagorka mi sa parut mie cea mai buna ....

Anonymous said...

am vizitat blogul tau superbe locuri..........obelix te saluta

Dia Ungureanu said...

@ Ovidiu - In materie de bere chiar ca fiecare are gusturi diferite! :D

@Obelix - multam de vizita!

martinica said...

eu numai kamenitza am apucat sa beau de la bulgari. si a fost excelenta! poate a fost putin amplificata savoarea pentru ca a picat fix cand trbeuia.. pe toropeala, sete mare.. si a venit rece ca gheata :)

Anonymous said...

Staropramen

poate vrei sa zici cehia, nu e bere bulgaresca :)
poti sa bei budweiser si in galati:)

Dia Ungureanu said...

@Anonim - Nici nu am scris acolo ca este bere bulgareasca. Am zis doar ca se gaseste in Bulgaria, pentru ca EU nu am gasit asa ceva si in Romania (daca exista, scuze). Stiu si eu ca este una din cele mai bune din Cehia, doar ca asta care o am eu acum este produsa la Plovdiv (Bg). Deci oarecum este bere facuta in Bg dupa o reteta din Cehia.

Dia Ungureanu said...

@martinica - Eh, next time si incerci si altele. Sunt curioasa care te vor mai incanta. Mergi des acu si tu prin Bg?

martinica said...

mergeam des inainte... adica mergeam in drumul spre turcia. de curand nu prea am mai avut drumuri pe-acolo din pacate..

eduard stefan said...

Frumoasa denumire are berea lor. Cu sonoritate usor comica, as zice :)Cu siguranta cred ca e buna :)
Multam pentru vizita !

Dia Ungureanu said...

Da la gust e ok, observ ca sunt destul de multi ce o prefera. Cred ca mai sunt cateva care ne-ar distra pe noi copios ca sonoritate.

Anonymous said...

Super blog, de o ora ma delectez cu ce am gasit la tagul 'Bulgaria'.
Si ca tot sunt la capitolul bere, de ce naiba a ras o tanti de la un market cand am cerut 'dva kamenitza', unde dva ala e transcrierea fonetica a ceea ce stiam eu dupa ureche ca e 'doi/doua'? :))
Am prins asa usor bulgara de cand nu aveam la ce sa ma uit la tv la noi si prindeam bulgarii cu desenele animate misto, la fel si radiourile lor cu muzica placuta, deloc deranjanta, pe care le ascult si acum, ferindu-ma de tot ce e emisie romaneasca pe calea undelor (RIP radio absolut, nai dubrata musica :D)
De asta primavara suntem non stop, cel putin in weekend, cu biclele peste podul prieteniei si la Pyce, de unde privim la asezarea aia primitiva de peste Dunare -Giurgiu, si cred ca ar fi cazul sa incep sa invat si eu chirilicele alea si ceva cuvintele de baza: bere, pizza, apa, teren baschet, skatepark :))

Dia Ungureanu said...

@Anonymous - Multam de vizita! Ma bucur ca iti place! Tanti cred ca a ras deoarece tu ai spus "doi beri" ;) Dva e pt masculin si DVE este pentru substantivele feminine si cele neutre.

Si eu as vrea sa stau cat mai mult prin Bulgaria, dar neavand carnet.. mai depind de unul sau de altul.

Cat despre radio, poti incerca BGRADIO. Are numai muzica bulgareasca si e tare faina. Este preferatul meu.

Anonymous said...

Mie unuia mi s-a parut mai buna Zagorka... Chestie de gust. Oricum amandoua nepretentioase. Fara gustul ala pronuntat de malt pe care-l au berile germane si cele ale perfidului Albion... Noua romanilor asa ne plac. Poate unde multi dintre noi astia mai batranii am fost intzarcatzi cu bere Grivita... Zagorka aduce tare bine cu Grivita "la kil" de pe vremea lu' impuscatu'. Cat despre Bulgaria... imi place ce-au facut cu litoralul lor (de 5 ani imi petrec vacantele la Slanchev Brjag) dar in rest... scuzati va rog! Chiar si la noi e mai bine... Sunt cam ca Romania prin 96-97... in afara de legume si folclor...

Dia Ungureanu said...

:) Acum poti gasi mai usor vad la terase alte beri mai bune. Daca nu Shumensko si Stolichno sigur vei gasi vreo bere din Cehia ca vad ca sunt la moda prin Bulgaria.