Wednesday, June 03, 2009

Voltaj - Vara trecuta (clip, versuri si amintiri)


O nouă melodie şi un nou clip Voltaj. O melodie care îmi aduce aminte de liceu.. o melodie care îmi aduce aminte de superba vară petrecută alături de câteva colege la mare, îmi aduce aminte de nopţile la cort. Chiar vorbeam aseară cu fosta mea colegă de bancă.. în timp ce ascultam amândoua melodia, ce fain era acum un an pe vremea asta când deşi eram în stresul bacului eram împreună. Sau ce fain era prin 2004 când Voltaj cânta de zor "Şi ce?" din care mi-a rămas în memorie refrenul "Pot să pierd in viata tot - Nu imi pasă, mă ridic la loc - Şi poţi să-mi iei ce vrei - Când am lângă mine toţi prietenii mei."
Mulţi stau să critice montajul clipului, sau faptul că este încă un clip filmat in slow motion. Nu o fi strălucit, dar e fain, e plin de feţe zâmbitoare, e încărcat cu aceea energie optimistă care te face să te gândesti "hai că mai e puţin, trece şi sesiunea şi plec şi eu la mare".
Este Voltaj.. una din formaţiile cu care am crescut. Nu îmi pasă de veche formulă. Noi am crescut cu Călin.. şi pe muzica lui am petrecut anii de liceu, pe muzica lui am dansat de zor la Polivalentă.. pe muzica lui am trăit mai fericiţi, mai zâmbitori.
Este una din formaţiile ce ne ridica în picioare la fiecare concert. Pur şi simplu nu poţi să nu sari ca apucatul. Este un din formaţiile care ne făcea să mergem după concert către casă prin parcuri cântand melodiile lor cât ne ţineau plămânii. "De ce să renunţi la vise, dacă unul nu s-a împlinit?"

Stropi de mare-n părul tău,
Urme de buze pe umărul meu,
Vara trecută îmi spuneai,
Că sunt valul ce îl aşteptai.
-
Dar apoi nori s-au adunat,
Şi nu ştiu de ce toamna mi te-a furat.
Vântul doar şopteşte acum,
Nu mai e nimeni, eşti singur pe drum.
Şi plouă, plouă, plouă peste inima mea.
Un râu de lacrimi, rămâne-n urma ta.
Iar nouă, nouă, nouă, nouă vieţi de-aş avea,
Le-aş da pe-o vară ca cea în care-ai fost a mea.
-
Iar e vară dar ai plecat,
Nu pot clădi castele din nisip uscat.
Soarele nu e, s-a pierdut,
Nu mai iese din mare, ca anul trecut.
Si plouă, plouă, plouă, peste inima mea,
Un râu de lacrimi, rămâne-n urma ta.
Iar nouă, nouă, nouă nu ne va mai cânta,
Nicio chitară, pe-o plajă goală, undeva.

7 comments:

Alexandra Radu said...

Voltaj...mie imi place melodia asta :X. O mie de ganduri si 1000 de amintiri. Muzica pe care noi o ascultam, care ne facea sa zambim mereu, chiar daca uneori era greu. Cum sa uit cand ascultam "Scrisoare" pe repeat asteptand o scrisoare de departe...sau "Eu cu mine" cand visul frumos se terminase. Si am topait si eu cu Dia la un concert Voltaj :D.

Shrekutza said...

Inca un concert frumos pe care il pierd...:)

andreea said...

]mi e tare dor de mare....si de anii de liceu, de perioada in care am fost noi in 2 Mai....de linistea de acolo, de rasaritul nostru...pe care nu l-am apucat sa-l vad:)))imi aduc aminte de anii de liceu in care...ne-am distrat si am strigat, am dansat la concertul Vama...promit ca o sa merg si la Voltaj ...alaturi de tine si de fostele noastre colege...ce zici ???:)

Anna said...

si mie imi place mult piesa asta:D...e foarte frumoasa..desi putin trista:(...

Anonymous said...

este o pisa superba. Poate cea mai reusita piesa a lor. Chiar daca videoclipul este cu tineri (liceeni) piesa mai degraba te duce cu gindul la o dragoste terminata. Pe mine, cel putin, ma face sa imi amintesc de o dragoste (marea dragoste) pe care am trait-o.

Anonymous said...

este superba piesa :*

Anonymous said...

melodia este superba:x si imi trezeste multe amintiri frumoase si regrete ca a trecut "vremea mea".sunt studenta la litere in anul 2 si stau in sufocantul bucuresti si din pacate anul asta nu am stabilit o data cu vechii mei prieteni pe care ii iubesc si am ratat ocazia de a retrai acele momente.melodia asta imi aduce aminte de zilele cand mergeam cu cortul in vama,in costinesti mai una doua pe la withe horse,pe la rock stuff-uri,iubiri de vara...ahh:|:(