Saturday, August 22, 2009

Un cantec international


Let’s be friends party. Este petrecerea unde toti am apucat sa facem cunostiinta intr-un mod mai inedit. Erau puse diverse melodii pe fundal iar cei care recunoasteau tara din care provenea melodia, trebuiau sa vina in fata si sa se prezinte in cateva cuvinte. Dupa ce au trecut .. mai multe tari, a ajuns si randul meu. Bineinteles ca melodia a fost „Dragostea din Tei” a celor de la O-zone. 

Moment in care toti cei 100 de oameni de acolo au inceput sa cante si sa bata din palme fericiti ca au recunoscut melodia, se difuzase doar cu ani inainte in toata Europa. M-au pus sa behai si eu nitel dupa versuri. Initial m-am chinuit sa scap, dar cand toti au inceput sa scandeze si sa cante mai tare decat melodia, am zis sa vedem ce o fi. Desi nu sunt fan al melodiei, mai nou chiar iritandu-ma, m-am simtit bine vazand toata acea multime de oameni cum s-au dezlantuit si ce fericiti erau de melodie si cum dansau si cantau odata cu ea. 

E un sentiment fain sa vezi ca sunt foarte multi care stiau ca melodia este defapt din Moldova dar care stiau foarte multe si despre Romania. A fost o seara care a declansat nebunia de mai tarziu. De ce? Pentru ca apoi in fiecare zi.. mi se fredona aceasta melodie oriunde eram. S-au ocupat de asta 2 buni prieteni de ai mei, un grec si un turc. Asa ca am auzit aceasta melodie.. si in interpretarea originala dar si in interpretarea lor de nenumarate ori. O faza faina a fost reactia celor din autocarul meu, pe drumul catre Burgas, cand ne mutam catrafusele la mare pentru o saptamana.

2 comments:

Dudian said...

In 2003 eram la Cabana Negoiu, in Fagaras si m-am imprietenit cu un punkist polonez foarte tare de felul lui care, odata inceputa melodia la radioul din sala de mese, m-a pus sa-i traduc "ce zice aia acolo". Am fost pus in cel mai mare impas pentru ca mi-am dat seama ptr prima data cat de lispita de orice logica e:)

Dianora Ungureanu-Maier said...

Da, e groaznic de greu sa incerci sa o traduci. Mai ales ca in engleza parca suna si mai retard decat in limba romana. :)