Poze litoralul bulgaresc vara 2009

Farul din Şabla, un mic orăşel de pe coasta Mării Negre. Un oraş destul de sărăcuţ, dar totuşi având bucăţelele lui de frumuseţe.
O plajă ce este destul de liniştită şi goală de obicei şi o mare caldă şi curată care te invită la o bălăceală. Da, este o plajă cu nisip, doar la mal având câteva pietricele.
Cam aşa arată seara. Doar ziua ce mai poţi vedea umbreluţe din când în când, deşi se pare că devine o zonă populară pentru cei care doresc ceva mai liniştit.
Cazemata care din păcate este înghiţită de nisipul de acolo în fiecare an. Plus că nici valurile nu sunt prea drăgăstoase cu ea.
Ce poate să fie mai frumos decât să dormi în natură, cu marea pe post de fundal sonor? Până şi muşcăturile ţânţarilor pot fi ignorate.
Multe bărci prin zonă şi mulţi pescari. De multe ori îi vezi cum apar după 5 dimineaţa, încetişor şi se chinuie să ducă bărcile către apă fără să trezească somnoroşii ce au invadat plaja.
Plaja! Curată, având tomberoane şi Eco toilet! În mijlocul pustietăţii. O mare bulină albă pentru asta.
Un cer plin de norişori pufoşi.
Care ne ameninţau cu o furtună, din fericire pentru noi, am avut destul timp ca să ieşim din zonă fără a rămâne în noroi.
Un loc bun unde să te ascunzi de soarele de la prânz.
Plaja bulgărească între Durankulak şi Şabla, vara 2009.

Comments