Bere de casa in orasul Tryavna Bulgaria

Am ajuns și în această vara în micul orășel Tryavna, un superb orășel meșteșugăresc. Deja v-am povestit în trecut despre muzeul de acolo, acum trebuie să vă arăt și o atracție mai deosebită, din păcate nu și pentru șoferi. Localul de care vreau să vă povestesc se află pe mică alee ce pornește de lângă turnul cu ceas.
Imediat ce ajungi în spatele turnului vei vedea ceva asemănător cu poza de mai sus. Ținta este acea mică terasă cu umbreluțe albastre. Acolo se află berea magică, care în mod sigur o să încânte.
Localul este foarte central, după cum se vede mai sus, aveți podul la doar câțiva metri. Păcat că pârâul era cam secat. Se vede că nu a prea plouat pe aici în ultima vreme.
Cereți un meniu și apoi ziceți un Năzdrave! și începeți degustarea!
Eu am încercat toate berile din meniu. Personal mi-am comandat doar 2 ( Cherry și Chihlimbar) și ce a mai rămas am degustat datorită amabilității colegelor de masă. Asta în ciuda faptului că eram pe antibiotice de vreo 3 zile pentru gripă. Dar uimitor, berea nu m-a afectat deloc, ba chiar cred că m-am simțit mai bine.
Berea în varianta blondă. Și asta mi-a plăcut mult, dar cel mai tare m-a atras varianta Cherry, deși în general sunt total împotriva amestecării sucului cu berea (gen Becks Lemon și Reds), dar de data asta chiar era bine făcută. Destul de alcoolizată și aducea pe undeva cu celebra bere belgiană de care m-am îndrăgostit iremediabil în 2007, Kriek!
Meniul ca să vedeți de acasă ce opțiuni aveți. Am pozat doar meniul cu bere de casă, pentru că restul nu diferă față de celelate restaurante din orășel. După cum se poate vedea mai sus, berea de casă la bulgari se numește Jiva bira, adică Bere Live. Da, știu și mie mi-a sunat mai ciudat, dar dacă gustul a fost bun, nu a cârcotit nimeni!
Intrarea oficială în berărie. Este imediat după atelierele de pielărie și altele ce încep acolo în piața orașului. E greu de ratat.
Mai ales că destul de în stradă se află și pancarda de mai sus, care vă semnalizează existența unei mici berării. Degustare plăcută dacă ajungeți pe acolo în curând! Sper să vă placă și să reveniți apoi să-mi povestiți care bere v-a plăcut mai tare!

Comments

Dudian said…
Foarte atragator reportaj...sa ne mai impartasesti daca mai ai astfel de ponturi:)
Mersi! Și pentru mine a fost o adevărată surpriză să găsesc locul asta. Fusesem de multe ori în Tryavna și nu credeam că mă mai surprinde.