Ce sa faci in Chisinau.. [part 4]

by - July 23, 2007

Din pacate inca a ramas un oras comunist pana ina maduva oaselor. Cand am vazut cladirea asta am zis ca nu e adevarat... aveam impresia ca ma aflu in vechiul URSS, ca timpul a fost dat inapoi. Nu stiu, poate mi se pare... dar pe cuvantul meu ca de fiecare data cand vad poza am senzatia ca e un screen shot dintr-un vechi film rusesc. Majoritatea cladirilor sunt inca cele din vechiul URSS, doar putin renovate, sau schimbate pe ici pe colo. Dar nu e mare diferenta, e atat de usor sa iti dai seama doar din cateva poze despre ce oras e vorba. Mai au inca mult.. de recuperat saracii. Nu suntem nici noi usa de biserica, dar parca ne-am mai descotorosit de comunism, cu exceptia catorva nostalgici care inca il doresc pe nenea Ceasca.
Ca un vechi oras comunist, mentalitatea nu prea s-a schimbat. Serviciul lor gen SRI se pare ca incearca sa le spele creierele. Dupa cum se poate vedea.. lumea citeste presa GRATUIT in strada, direct de pe panouri. Imi imaginez ca tot ce se pune acolo este cu atentie citit inaite pentru a nu exista cumva defaimari la adresa marelui si sfantului prezident Voronin. E ciudat.. sa vezi dupa atatia ani de la prabusirea comunismului.. cum el inca traieste si incearca sa revina. Au fost momente cand imi doream si eu sa vad cum era pe "vremea aia" de care tot vorbeau cei mari si uite cum anul asta in primavara mi s-a indeplinit dorinta. am vaz pe pielea mea ramasite puternice ale comunismului.. si ii multumesc mamei ca m-am nascut abia in 89!
Chisinaul e un oras socant. Trebuie sa fii totusi putin pregatit sa-l vezi. Aveam cu totul alta imagine, dupa cum spuneam.. presa cred ca e si mai legata de maini si de picioare ca la noi.. pentru ca in Romania ajung putine din problemele moldovenilor.

You May Also Like

2 Comments