Ce poti face in ANTWERPEN?

In primul rand multe poze! Imediat ce iesi din gara centrala dai bot in bot cu acesti adorabili elefantei, si daca mai mergi cativa pasi poti intra la zoo. Si asta la doar 2 min dupa ce ai coborat din tren. Daca incepi sa te si plimbi putin prin oras, vei avea ocazia sa vezi strada lor comerciala MEIR, si daca esti shop-addicted iti recomand sa te duci acolo ca sageata ;)). Spre capatului strazii vei vedea si primul zgarie-nori care a fost construit in Europa, turnul KBC. Apoi pe langa turn.. ajungeti in 2 minute in Piata Mare, unde aveti primaria, catedrala, case vechi din secolul 16, multe terase in aer liber, trasuri gata sa va arate orasul. In Antwerpen e foarte usor sa ajungi undeva, strazile au nume, harti gasesti peste tot, si daca vrei sa intrebi ceva.. poti alege intre mai multe limbi, pentru ca flamanzii sunt ai naibii de buni la invatat limbi straine, ca sa nu mai vorbesc de superbul lor accent englezesc de zici ca ai gresit tara.
Catedrala, una dinrtre putinele catedrale gotice cu un singur turn. Legenda spune ca taranii si bogatii din vremurile stravechi trebuiau sa isi construiasca din banii lor fiecare cate un turn. Taranii, au pus pan pe ban si in scurt timp au ridicat primul turn. Cand a venit randul celor cu bani au zis pas.. facand catedrala celebra pentru "mica anomalie". A fost inceputa in 1351 si "terminata" (in stadiul in care e si acum) in anul 1521. O catedrala ce contine o parte din operele pictorului baroc RUBENS.
In orase se circula enorm cu bicicleta. La ei bicicletele sunt principalul mijloc de trasport, asa ca daca nu ai poti inchiria una.. si sa faci o plimbare placuta pe sub apa. Nici nu stiu de ce m-am mirat cand am auzit ca pana in momentul asta au 3 tunele pe sub raul Schelda. Unul de pietoni(au voie si biciclisti), unul de biciclete si unul de masini. Asa ca e extraordinar de usor sa te plimbi pe sub apa vreun kilometru, ajungand pe Linkeroever, partea Anverului de peste Schelda. cartierul nu are nimic special, fiind totul nou, dar e frumos sa admiri centrul vechi de acolo, de peste rau, e o priveliste frumoasa. Si in plus.. e tare fain sa alergi ca nebunu prin tunele.
Iar daca iti era putin dor de munte.. mergi intr-un parc. Poza de mai sus e facuta intr-un parc central din oras. Nu e o gluma.. au niste parcuri de incepi sa te intrebi pe unde ai ajuns si daca mai esti inca in oras. Sunt superbe, verzi, sunt curate, si sunt peste tot. nici nu trebuie sa depui efort sa gasesti un parc.. mergi doar pe pista de biciclete si la un moment dat iti va iesi unul in fata.. eu asa am gasit vreo 5 parcuri.

Comments

Anonymous said…
am trait acolo cateva luni si intr-adevar e superb.De-abia astept sa revin!!!!!!!!
Eu am fost in vizita doar o luna si a fost destul ca sa raman pe viata indragostita de orasul ala. :D Am sa incerc zilele astea daca am timp sa fac un articol mult mai larg despre el.