Marea Nordului Oostende Belgia

Belgia are un litoral destul de mare. Din Antwerpen ajungi cam într-o oră și 20 de minute în Oostende. Una din cele mai celebre stațiuni. Încă de la gară ești întâmpinat de câteva statui de bronz simbolizând soțiile marinarilor plecați în larg. Ele te întâmpină și te trimit la câțiva pași mai încolo de unde poți vedea o parte a portului, ca apoi.. ridicând privirea în sus, să vezi turnul catedralei "Sfântul Petru și Pavel".
Urmând tonetele de înghețată, cartofi, pești și alte bunătăți... ajungi în 5 minute pe plajă, sau pe ponton. Și, neapărat să gustați faimoșii cartofi belgieni! Partea faina? Este că îi iei ori îndesați într-un cornet ori într-o cutiuță, iți alegi un loc pe strada (ORIUNDE), te trântești pe jos, și îi mănânci. Care-i partea culmea? Nimeni nu se va uita dubios la tine, pentru ca asta fac toti pustanii belgieni.
Plaja pare mare la o prima vedere.. dar cand vezi cat din ea e uda te ingrozesti vazand un gigant flux-reflux. Deja iti afunzi picioarele in nisipul ud, mergand catre apa. Bagi un degetel.. pare buna.. bagi tot picioru.. oho.. intri cu ambele picioare si ti se pare perfecta de o baie, dar in momentul in care inaintezi mai mult spre larg, si valurile te lovesc in plin, spargandu-se de tine cu o putere destul de mare incat sa te doboare din picioare incepi sa simti si ca apa e defapt FOARTE RECE! Eu mi-am luat teapa asta.. in momentul in care apa mi-a ajuns pana la umeri am crezut ca acolo fac hipotermie si nu stiam cum sa ies mai repede din apa. Asa mi s-a parut mie ca erau destui curajosi ce inotau.. poate erau obisnuiti.. dar.. sincer.. apa e mai calda la noi.. plaja si apa nu's asa curate la noi.. dar macar e mai calda.

Tot e bine ca macar pot zice ca am facut baie si in Marea Nordului, doar vreo 3 minute, dar se contorizeaza si alea ca mie mi-au parut o vesnicie.. nu stiam cum sa ajung mai repede la mal.

Comments