Trenurile in Belgia

Sunt in primul rand socante. Fara sa glumesc.. dar iti poti fixa ceasul dupa ele. Cand un tren trebuie sa ajunga la si 45 de exemplu.. pai in momentul in care minutarul e pe si 45 domnul ciu-ciu.. intra in statie! Singura intarziere pe care am prins-o a fost din cauza ca se schimbau niste linii. Dar trebuie sa precizez ca a fost o intarziere de 7 minute!!! In Belgia trenul cred ca e unul din cele mai folosite mijloace de calatorit intre orase, e rapid, e ieftin si daca faci acelasi drum des.. iti faci un abonament si gata. Cu trenul in maxim 2 ore poti ajunge in orice punct de granita din Belgia. Stiu ca e o tara mica.. dar trenurile alea strabat niste distante mari intr-un timp foarte scurt, ca sa nu mai precize ca arata de zici ca sunt scoase dintr-un film. Nu se compara inca cu TGV-urile francezilor, dar totusi merita sa faceti o plimbare.. mergeti la mare.. intr-o ora si 20 de minute sunteti acolo. :) Si de exemplu daca ai de mers unde si trebuie sa schimbi, legatura iti vine in statie intre 5-10 minute, trebuie sa fugi sa o prinzi nu ca la noi.. cand trebuie sa o astepti 2 ore.

Trenurile pleaca app din ora in ora catre orice destinatie, catre litoral, catre aeroportul Charleroi, catre Rotterdam, Amsterdam, Paris. Ca sa nu mai vorbesc ca spre Bruxelles sunt trenuri din 10 in 10 minute. Acolo e cel mai usor de ajuns.. pentru ca app in orice minut poti avea un tren. Nu trebuie niciodata sa iti faci probleme, pierzi pe asta? mai stai putin si vine altul.. asta inseamna sa fii evoluat! Sa ai trenuri in loc de masini care polueaza, sa arate trenurile de parca au fost scoase dse la curatatorie, sa aiba preturi acceptabile (pana si trenul lor IC era super ieftin.. bilet dus-intors pana la mare era de 15 euro si tb sa precizez ca 15 euro nu e mult intr-o tara unde pustanii sunt platiti cu 8 euro pe ora).

Daca vrei sa vezi toata Belgia.. mergi intr-o gara.. cumpara un Go pass si let the fun begin! :D Site-ul Căilor Ferate Belgiene este http://www.b-rail.be/main/E/ de unde poţi afla mai multe detalii despre rute şi eventual tarife.

Comments

dragos said…
Buna,
Cautam pe google informatii despre trenuri pe zona Belgia-Olanda-Franta si asa am ajuns la articolul tau.
As dori, te rog, mai multe detalii privind pretul abonamentelor pe aceasta zona, eventual pe 10-14 zile (sau pe ce perioade sunt abonamentele)si daca trebuie sa le cumpar cu mult timp inainte...din tara...sau daca le pot cumpara direct acolo (de exemplu prima destinatie este Bruxelles)
Multumesc :)
am scris mai recent un alt articol ce ar trebui sa te lamureasca cat de cat. adresa este aici

http://dj-dia.blogspot.com/2008/02/charleroi-bruxelles-antwerpen.html

daca tot ai nelamuriri.. poti reveni si te ajut cu mare placere!
Beatris Antohi said…
Buna. As vrea sa stiu, in caz ca stii, din ce gara din bruxells se ia trenul spre Paris. Stii cumva cat costa/ cat timp face/ un link unde sa verific orarul?

Multumesc frumos. Orice informatie imi va fi de ajutor
Site-ul Cailor Ferate Belgiene este urmatorul: http://www.b-rail.be/main/E/ Aici ar trebui sa poti gasi rute + tarife pentru orice.
dragos said…
Thalys pleaca din Gare du Midi si face pana in Paris in jur de 1h 30min
Pentru mai multe detalii vezi:
http://www.thalys.com/be/en/
belgia said…
Au o retea foarte bine pusa la punct. Mai avem multe de invatat de la ei.