Lier (Belgium)

Lier, un mic orăşel la doar câţiva kilometri de Antwerp (Anvers), situat in provincia Antwerp, cu doar 33,272 de locuitori (conform recensământului din 2006).
Catedrala St. Gummarus din centul oraşului, Sfântul cu acelaşi nume fiind patronul oraşului. O catedrală destul de măricică, construită in stil gothic în secolul 14. Sf. Gummarus este celebrat de biserica romano-catolică la data de 11 octombrie.
Lier este un oraşel recunoscut pentru berile lui 'Caves', 'St. Gummarus', şi pentru produsele de patiserie 'Lierse vlaaikes'. Oraş de unde provin echipele de fotbal Lierse S.K. (A 2-a diviyie belgiana) şi K. Lyra T.S.V.
În anul 1946, oraşul a avut o mare importaţă istorică, fiind scena unei foarte importante căsătorii in istoria Europei şi anume cea dintre Filip cel frumos (baiat al marelui împărat roman Maximilian de Habsburg) şi Juana I de Castilla (fiică a lui Ferdinand al II-lea de Aragon). Urmând ca fiul lor Charles V, să conducă imperiul combinat al Austriei şi Spaniei.
Un oraş cu o viaţă de noapte foarte activă, renumele ducându-i-se până in Olanda. Pe cât de liniştit este ziua.. pe atât de activ noaptea. Discotecile (mai ales Illusion şi La Rocca) cât şi cafenele sunt o modalitate excelentă pentru o noapte de distracţie dacă eşti amator de aşa ceva.
Tot aici, veţi găsi celebrul Turn Zimmer, care datează tot din secolul 14, numele venind de la ceasornicarul şi atronomul celebru Louis Zimmer (1888-1970), care în 1930 a construit Ceasul Centenar pe una din feţele turnului. În momentul de faţă tot acolo aflându-se un muzeu dedicat lui Zimmer.
Pentru mai multe detalii despre ceasul lui Zimmer şi ce simbolizează fiecare cadran.. puteţi intra pe acesta pagină (din păcate doar in engleză, de unde puteţi afla multe lucruri interesante).

Comments