I'VE GOT A CRUSH ON THE WORLD AND I WANT TO BLOG ABOUT IT. THE BEST STORIES ARE USUALLY FOUND BETWEEN THE PAGES OF A PASSPORT.
Vulcan, Valea jiului, Hunedoara
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
-
Pentru că am fost de Paşte acasă în Vulcan, am apucat să mă mai caţăr pe bloc şi să mai filmez puţin în dimineaţa plecării. Prima poză.. este făcută undeva deasupra barajului de la Valea de Peşti dar mi-a plăcut nespus de mult.. şi am preferat să deschid cu ea. Restul pozelor.. şi filmărilor sunt făcute de pe blocul D1, primul de pe bulevard. :) E cel mai aproape de casa bunicii şi oferă şi o panoramă destul de faină.
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
Comments
Anonymous said…
si eu am rude in Vulcan si in vacante vin la ele...nu e nu stiu ce orasul, dar peisajele sunt..WoW!spui ca esti in paradis
Lucian said…
Oras mic si amarat dar peisajele sunt de vis sunt mandru ca m-am nascut si crescut acolo... /de fiecare data vin cu placere si sunt cel mai linistit ACASA :)
În vestul Republicii Macedonia , chiar în mijlocul parcului național Mavrovo se află localitatea Galicnik , cunoscută în special pentru arhitectura ei. Din păcate astăzi nu mai este satul cu 700 de case de odinioară, dar în fiecare an timpul este dat înapoi în satul Galicnik , unde un ritual tradiţional de nuntă învie obiceiurile din trecut. În ziua de Sf. Petru, mii de oameni născuţi în Galicnik şi descendenţi ai familiilor locale vin să îşi amintească de un mod de viaţă preţuit cândva aici. În perioada sa de glorie, în acest sat aveau loc cam 30 de nunţi în fiecare an de ziua Sfântului Petru. Şi totuşi în iulie, mai exact în primul sfârșit de săptămână de după prăznuirea Sfântului Petru, se aud din nou tobele și se scot din cufere costumele populare moștenite de la strămoși. Multe dintre ritualuri pe care le puteți vedea aici sunt comune popoarelor din Balcani , dar aici este vorba de o nuntă colectivă, care se desfășoară în jurul dății de 12 iulie în fiecare an, fiind un...
Kavarma din Rodopi (Rodopska Kavarma în bulgară) Ingrediente necesare: 500 de grame de carne de vită/porc/miel dezosată 150 de grame de ciuperci Ceapă (cam 3 căpățâni) 4-5 ardei kapia 2-3 ardei iuți (după gust aici) 1 roșie sau 3 lingurițe de sos de tomate 1 linguriță de piper Pătrunjel și cimbru 100 grame cașcaval 3-4 ouă 2 lingurițe de ulei Și acum modul de preparare: Ceapa se taie în bucăți mai mari, ciupercile se taie în felii mărunte (se pot folosi și cele de la cutie în lipsă de altceva), roșia și ardeii se taie în bucățele mici. Carnea tăiată bucățele se prăjește până se rumenește bine în ulei, eventual cu capacul pus peste, pentru a se și înăbuși puțin. Ceapa și ciupercile se prăjesc apoi separat în ulei ce a rămas, apoi se adaugă și roșia și ardeii și iar se pune capacul pentru a se înăbuși totul. Carnea înăbușită se amestecă apoi cu legumele, se toarnă apă caldă peste și se condimentează cu sare, piper, pătrunjel, cimbru. Totul se amestecă și se lasă să clocotească timp de 1...
Imaginea emblematică a Colmarului este făcută de pe acest pod din zona cunoscută drept Mica Veneție. Este corespondentul cartierului Krutenau din Strasbourg. Acest mic cartier a apărut încă din Evul Mediu într-o zonă verde pe malul râului Lauch situată în sudul Colmarului. Râurile Lauch și Ill erau folosite pentru irigații și pentru morile de apă, dar și pentru a naviga mai ușor către alte zone din oraș sau împrejurimi. Privire în cealaltă parte a podului. Fix de aici am început noi periplul de vreo 4 ore prin Colmar. Venind dinspre Eguisheim pe biciclete am căutat un loc fain în centru unde să ne parcăm bicicletele și să începem să vizităm. Google maps ne-a sugerat să venim aici în La Petite Venise. Am trecut de pod, am găsit o mică parcare de biciclete și ne-am pus pe pozat și explorat. Deși deja eram puțin obosiți după plimbarea de până atunci într-un soare arzător de august. Cartierul Pescarilor situat de-a lungul râului Lauch este cea mai fotogenică str...
Comments