Reteta Kavarma Bulgareasca

by - March 26, 2011

Kavarma din Rodopi (Rodopska Kavarma în bulgară)

Ingrediente necesare:

500 de grame de carne de vită/porc/miel dezosată
150 de grame de ciuperci
Ceapă (cam 3 căpățâni)
4-5 ardei kapia
2-3 ardei iuți (după gust aici)
1 roșie sau 3 lingurițe de sos de tomate
1 linguriță de piper
Pătrunjel și cimbru
100 grame cașcaval
3-4 ouă
2 lingurițe de ulei

Și acum modul de preparare:

Ceapa se taie în bucăți mai mari, ciupercile se taie în felii mărunte (se pot folosi și cele de la cutie în lipsă de altceva), roșia și ardeii se taie în bucățele mici. Carnea tăiată bucățele se prăjește până se rumenește bine în ulei, eventual cu capacul pus peste, pentru a se și înăbuși puțin. Ceapa și ciupercile se prăjesc apoi separat în ulei ce a rămas, apoi se adaugă și roșia și ardeii și iar se pune capacul pentru a se înăbuși totul.

Carnea înăbușită se amestecă apoi cu legumele, se toarnă apă caldă peste și se condimentează cu sare, piper, pătrunjel, cimbru. Totul se amestecă și se lasă să clocotească timp de 10 minute. Apoi acest amestec se pune într-o oală de pământ (ori o oala mare, ori în mai multe micuțe), se pune deasupra cașcaval în bucăți mai mari, ori dat pe răzătoare) și se sparge câte un ou și se pune deasupra.

Totul se pune apoi puțin la cuptor pentru a se coace puțin, cam până când oul este aproape făcut, se mai adugă condimente după gust și se servește alături de un ardei iute.

You May Also Like

6 Comments