Gradina Botanica Balcic

La doar 31 de km de Varna, în interiorul fostului Cadrilater, se ascunde Balcicul cu superba lui Grădină Botanică recunoscută în toată Europa.
Parcul din curtea palatului adună laolaltă peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele foarte rare.
Grădina botanică denumită “Grădina lui Allah”, care se întinde pe un versant, a fost construită la îndemnul Reginei Maria.
Grădina cuprinde o zonă care imită labirintul cretan, un labirint verde şi care îţi atrage instant privirea.Un plus de culoare şi parfum vine din grădina cu trandafiri bulgăreşti. Materialele de construcţie ale grădinii au fost aduse din Creta, aşa se explică asemănarea izbitoare cu micuţa insulă Grecească. Din fericire.. fiind pe malul mării chiar şi în ciuda căldurii te poţi bucura de puţină răcoare datorită brizei.
Parcul care înconjura Castelul a fost apoi transformat în grădină. Aceasta din urmă a intrat în 1955 sub tutela Universităţii din Sofia, pentru studiul botanicii. Astăzi, grădina se află sub tutela Ministerului bulgar al Culturii.
Celebră rămâne însă colecţia de cactuşi plantaţi în aer liber. Unii au fost plantaţi cu 80 de ani în urmă. Palatul şi grădina pot fi vizitate cu 10 leva de persoană (10 leva bulgăreşti = 5 euro).
Separată de Marea Neagră doar printr-o faleză, Grădina Botanică din staţiune adăposteşte cea mai mare colecţie de cactuşi în aer liber din Europa
Plantele superbe îţi atrag privirea ta cât şi a gâzelor ce trăiesc prin grădină.
În micul lac ce se găseşte acolo.. trăieşte şi o mică ratuşcă care se plimbă printre nuferi.

Comments

Salut, am ajuns la blogul tau cautand info despre vacante si excursii inBulgaria. Am vazut lucruri interesante, pentru care as vrea sa mentionez blogul pe site-ul meu, dedicat in intregime acestui subiect, vacantelor, www.AmFostAcolo.ro, in sectiunea BULGARIA - "Blog Vacanta". Daca consideri util ca blogul tau sa apara acolo, te rog contacteaza-ma pe adresa de mail cornel [-@-] amfostacolo.ro.
obelix said…
de pe trilu...obelix te saluta:) viziteaza si tu blogul meu te rog http://trident-podgoriasiriei.blogspot.com