Orasul Kavala din Grecia (poze)

Kavala (populaţie 63,774), este un oraş în Grecia de nord, principalul port maritim din Macedonia estică şi capitală a prefecturii Kavala.
A fost fondat iniţial de coloniştii din Paros în jurul secolului VI î.Hr., care l-au numit Neapolis ("noul oraş"). Minele de aur din colinele Pangaion l-au făcut prosper.
A devenit un civitas roman în 168 î.Hr. şi a fost o bază pentru Brutus şi Cassius în 42 î.Hr., înainte de înfângerea lor în Bătălia de la Philippi. Apostolul Paul a făcut un popas la Kavala în prima sa călătorie în Europa, iar în perioada Bizanţului, oraşul a fost redenumit Christoupolis.
Aveti ce vizita in Kavala, de la vechea fortareata medievala, surprinzator de bine pastrata la un fost depozit de tutun, inca din vechime un produs foarte apreciat de negustori sau Monumentul Eroilor din parcul municipal. Credinciosii ortodocsi, precum si cei pasionati de arta si arhitectura bisericeasca pot vizita locasuri de cult precum Panagia sau Agio Panteleimonas.
Un oras superb, de unde puteti achizitiona si geci de piele la preturi foarte mici ( incepand de pe la 50 de euro.. pana pe la 200 --> dar calitatea este exceptionala) si de asemenea celebrele lor Gyros sunt o mancare exceptionala de "fast-food" cum s-ar numi la noi. Cu doar 2 euro si ceva te poti satura.
Stradutele sunt uneori micute.. dar cochete, este un oras curat, un oras care desi nu este foarte cunoscut are totusi destul de multe de oferit la o privire mai atenta.
Pentru a vedea toate articolele despre THASSOS click AICI.

Comments