Prima zi in Skala Potamia - insula Thassos Grecia

Am ajuns pe insulă în jurul orei 10 şi ceva.. iar în jur de 12 am ajuns la vila noastră, Vila Korali, situată în Skala Potamia, una din cele mai şocante staţiuni. O oază de linişte la final de septembrie. Asta e locul ce ne-a găzduit timp de o săptămână. Camerele sunt ok.. deşi unele sunt oarecum cam înghesuite, aşa că aveţi grijă din timp să discutaţi la agenţie ce cameră primiţi. Eu nu am petrecut prea mult timp acolo.. şi cum stăteam doar să dorm nu m-a deranjat deloc. Trebuie să precizez însă că aveţi bucătărie.. oale, pahare şi cam tot ce vă trebuie pentru a vă prepara singuri o masă copioasă.. supermarketul cel mai apropiat fiind la 2-3 minute.
Fiind totuşi final de septembrie, vremea a fost destul de capricioasă, aşa că am avut parte de o primă zi cu mici picuri.. şi cu o nuanţă superbă de albastru. Chiar şi aşa.. a fost o zi interesantă.. şi am apucat în mare să cunoaştem faleza.
Plaja era superb amenajată, nici urmă de gunoi.. iar apa daca nu ar fi fost marea aşa de agitată şi vântul atât de dornic să se ciocnească de muntele Ipsarion sigur ar fi fost limpede precum un cristal. Dar chiar şi aşa.. marea parcă te chema să o cunoşti. Ţin să precizez că am încercat apa şi era chiar bunicică.. doar că vântul, sigur te-ar fi făcut să regreţi decizia de a face baie atunci.
Spre seară marea s-a mai liniştit.. şi cu o expunere puţin mai lungă am reuşit chiar să o fac mai calmă decât era. Oricum.. seara era o adevărată plăcere să te plimbi pe faleză.. iar vântul care acum se îmblânzise să te mângâie încet pe faţă.
A fost o plimbare superbă.. un mic sătuc de vacanţă.. dar de care nu te plictiseşti prea uşor. A.. şi până nu uit, grecii fac o cafea incredibilă. Asta a fost cea mai bună descoperire a mea în prima zi.
Pentru a vedea toate articolele despre THASSOS click AICI.

Comments

Anonymous said…
Buna,

imi poti spune, te rog, daca in plimbarile tale pri Thassos ai vazut si corturi pe plaja, in special in acele golfulete superbe dintre Astris si Aliki?
M-ar interesa in mod special golfuletul acesla unde se ajunge cu masina, Alkioni sau asa ceva.
Multumesc
Daniel said…
As vrea sa merg la vara intr-un golf de acest gen cu cortul si mi se pare ideal acolo.
Eu nu am vazut niciun cort acolo, dar am fost chiar la final de sezon cand deja era mult prea racoare noaptea pentru cort. Dar banuiesc ca in golfuletele mai retrase, nu va fi nicio problema. Da click pe tag-ul Grecia sa vezi toate pozele, ca printre ele am si un asemenea golfulet.
C.D.A. said…
Hello,
din cate stiu este interzisa camparea pe insula in afara zonelor amenajate si se zice ca sunt amenzile destul de usturatoare :(
Din pacate chiar nu stiu. Dar daca tu spui ca este asa te cred pe cuvant.