Localul Alkion - Skala Potamia - Thassos

Cel mai fain local din Skala Potamia după părerea mea este terasa sau localul Alkioni. Localul este al unui grec pe nume Nikos, tare haiois. Eu am ajuns acolo, mai mult datorită agenţiei de turism fiind localul unde aveam asigurată masa. Cumpărasem și suplimentul de demipensiune ca să nu am nicio grijă, mai ales că nu fusesem pe insulă niciodată până atunci.

Dar nu regret deloc această decizie... pentru că din câte localuri am mai încercat în micuţul orăşel nu am mai găsit mâncare aşa de bună. Ce-i drept fiind final de sezon, nu mai erau toate tavernele deschise. Prin agenţie cina şi micul dejun au costat 12 euro pe zi. Şi trebuie să precizez că la cină niciodată nu mâncam de 2 ori acelaşi lucru, mâncărurile deveneau din ce în ce mai variate. Şi eu în general sunt destul de pretenţioasă când vine vorba de mâncare. Aşa că dacă doriţi să vă simţiţi bine.. mergeţi la această tavernă! Eu sper că nu se va schimba peste ani.

Comments

Adi said…
Faine post-urile din Thassos. Anul asta vreau sa merg si eu in Thassos. M-ar interesa cam unde este situata taverna Alkion. As vrea sa stau la Hotel Aloe si as vrea sa stiu cat de departe e de taverna (mai ales pentru micul dejun). Uite aici o harta cu vilele si hotelurile din Skala Potamia: http://www.go-thassos.gr/thassos-maps/skala-potamia.html. Mersi.
Nu prea ma pot orienta eu dupa harta aia pentru ca nu mai tin minte denumirile din zona tavernei. Dar era undeva inspre iesirea din Skala Potamia, cum mergi inspre Limenas. De la Aloe nu cred ca faci foarte mult, depinde si de mers, dar as zice ca sunt cam 15 minute de mers pe jos. Dar nu strica, mai ales seara cand pleci de acolo plin.. nu vei regreta ca stai mai departe.

Oricum o sa mai caut sa vad daca iti pot afla o pozitionare mai concreta. Cat despre insula, ai facut o alegere tare faina!
Anonymous said…
noi am fost anul asta si taverna Alkion este si dupa parerea mea cea mai buna din Thassos
Anonymous said…
Un local extraordinar! Patronul este un om haios si se ocupa personal de clientii sai. Mancarea este exceptionala, legumele pe care le folosesc sunt crescute in gradinile de prin zona si au un gust savuros, ca sa nu mai zic si de restul preparatelor care sunt de exceptie. In plus, cand vii un pic incins de pe plaja te poti bucura de racoarea pe care o da vita de vie, care, ajutata de briza marii si de piatra folosita la pavaj creeaza un exceptional sistem de aer conditionat natural. Fara discutii, este cel mai bun local din zona, dintre cele 8-10 pe care le-am incercat la prima vizita. A doua oara cand am fost in Thassos am mancat numai la Alkioni (pranzul) si pentru pizza am fost la Pizzeria Athos, un alt local de exceptie. Pizzeria ne-a fost recomandata de cei de la Alkioni.