Oostende Marea Nordului Belgia

Oostende este un mic orăşel la Marea Nordului, în partea Flamandă a Belgiei. Mai sus.. este gara din Oostende. O gară tare faină.. care te întâmpină extraordinar de fain, niciodată nu m-am simţit aşa bine ajungând într-o gară la mare.
St Petrus and St Paulus Church poate fi văzută la doar 2-3 minute de la ieşirea din gară.
Este o catedrală în stil Neo-Gothic, fiind principală biserică din oraş, unde pot fi observaţi şi Gargoili. E constrută pe ruinele unei alte biserici, de regele Leopold al 2-lea. Construcţia a început în 1899. Are 70 de metri înălţime şi 30 de metri lăţime. Arhitectul a fost Louis de la Censerie.
O vedere a portului, existent încă din secolul 13 când locul a primit dreptul "de oraş". Se pare că oraşul are o istorie destul de veche, suferind ceva distrugeri în timpul Războiului Mondial.
În timpurile străvechi, Oostende era doar un micuţ orăşel în partea de est a unei insule (ce avea denumirea originală de Teterep) între Marea Nordului şi un alt lac. Desi micuţ, a ajuns la statutul de oraş în jurul anului 1265 când locuitorilor li s-a permis să ţina un fel de târg.
O mică vedere de pe magnifica plajă. Şocant a fost să văd destul de multă lume pe plajă (deşi având în vedere că populaţia orăşelului şi a tării este destul de mare, erau totuşi câţiva tânţari pe plajă) erau doar vreo 2-3 mai viteji în apă.
Nisipul este fin.. şi cu cât te apropiai mai mult de apă.. cu atât devenea mai îmbietoare. Mai ales că în momentul când băgai doar picioarele în ea era extrem de plăcută încât te puteai păcăli foarte uşor.. ajungând apoi să regreţi că nu ai întrebat de ce era aşa puţină lume în apă. Motivul era că apa era "cold as ice". Am intrat odată... şi cred că îmi va ajunge pentru toată viaţa.
Pozele sunt făcute undeva la mijlocul lunii august. Din păcate chiar şi atunci apa este cam rece, dar perfectă pentru o plimbare pe plaja prin apă. Mi-a plăcut că erau totuşi ceva salvamari în zonă care avertizau lumea să nu intre prea mult în apă mai ales în anumite zone.
Fain a fost că în mica plimbare pe plajă, am găsit la un moment dat un mic trandafir plutind la mal. Şi.. pentru că erau 2 fete.. la căţiva paşi mai încolo a venit şi al doilea. Ca şi cum marea ne premiase venirea cu un superb trandafir roşu.
Poziţia strategică pe Marea Nordului a adus avantaje mari portului din Oostende. Din păcate oraşul era mereu harţuit, răvăşit şi distrus de armatele cuceritoare.
Cazinoul din Oostende (Kursaal) - o vedere noaptea puteţi vedea aici
Doar un mic loc de respiro pentru a admira superba panoramă a unei zile perfecte
Un alt lucru pentru care este renumit oraşul este "The Pier" care merge mult în mare, din capăt având o senzaţie ciudată să te aflii în mijlocul mării şi să admiri de la departare oraşul luminat de razele unui apus.
Poţi admira şi pe dreapta şi pe stânga diverse barci şi bărcuţe. În ziua aceea cred că se apropia o furtună astfel încât multe bărci au fost nevoite să se întoarcă în port şi astfel am putut să le admir defilând fără să ma mişc.
Portul era o adevărată delectare pentru împătimiţii bărcuţelor. Găseai acolo de toate, de la bărcute până la adevărate yahturi.
În Oostende se ajunge foarte repede cu trenul de aproape oriunde. Din Bruxelles faci cam o oră şi puţin cu trenul.. p călătorie foarte plăcută, care costă în jur de 15-16 euro dus-intors.
Superba gară din Oostende în interior.. pregatindu-ne de plecare.

Comments