Tabara de sculptura Magura Buzau

by - March 18, 2009

Tabara de sculptura de la Magura, judetul Buzau, este unica in Europa. Cu toate acestea, este lăsată de izbelişte şi neprotejată şi bineînţeles nesemnalizată!
Sufletul, organizatorul si liantul acestei tabere a fost sculptorul Gheorghe Coman. In 1970, cand a fost infiintata, urma sa marcheze cele 16 veacuri de atestare documentara a Buzaului. A fost programata ca vreme de 16 ani 16 sculptori, mereu altii, sa vina sa lucreze in poienile Magurii.
Zis si facut. In cei 16 ani, in lunile august si septembrie, pe dealurile Magurii s-a sculptat intens, iar cand fenomenul s-a incheiat, au ramas aici 256 de lucrari in piatra, pe care unii critici de arta chiar le socotesc capodopere, ce se intind pe 21 ha.
Artistilor nu li s-a impus o tema anume, lucru rarisim in epoca, fiecare creand in functie de blocul de piatra ce-i revenea prin tragere la sorti. Au lucrat, la Magura, 163 de sculptori, pentru a intregi cu o noua opera poiana pusa la dispozitie. In cadru festiv, la fata locului, cei 16 artisti donau judetului cele 16 lucrari.

un cadru perfect pentru o zi de vară toridă
mai ales stând la umbra unui copac către apus
Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul comunei Măgura. Şi ca o mică recomandare dacă ajungeţi prin zonă nu ezitaţi să poposiţi la restaurantul Măgura (care se află pe drumul Buzău - Braşov). Am fost acolo recent şi am fost uimită de preţurile mici şi servirea excepţională! Eu nu sunt fan restaurante, dar acolo chiar m-am simţit bine!

You May Also Like

6 Comments