Banya Bansko Bulgaria

La intrarea în micul sătuc, ne întâmăpina această tabelă bilingvă. Din păcate, dacă alegeţi să ajungeţi în Banya, ocolind Bansko nu prea o să aveţi baftă de indicatoare. Dar sigur o să aveţi parte de un bulgar simpatic care să vă îndrume, mai ales de când micul sătuc se pregăteşte intens să devină o staţiune ce în curând va rivaliza cu Bansko.
Vedere către Bansko şi Munţii Pririn din Banya, prima seară a sejurului.
Vedere de pe balconul nostru către Munţii Pirin
La ieşirea din micul sătuc, unde ne aştepta o panoramă de vis, care arăta foarte hazliu cu câteva oiţe prin fundal, ca să mai adauge un pic de culoare.
oiţeee multe şi faine! Cel puţin în opinia mea se încadrau în peisaj!
Charlie! Căţeluşul adorabil de la hotel, care numai câine de pază nu era, că s-ar fi jucat cu oricine îi acorda 5 minute de atenţie. O scumpete! Hotelul la care am stat acolo se numea Aquilon Residence and Spa. L-am găsit pe net, ne-a încântat în mod deosebit site-ul şi raportul calitate preţ excepţional al hotelului şi ne-am făcut rezervare. Site-ul este în 4 limbi, engleză, germană, rusă şi bulgară. Acestea sunt şi limbile în care vă pot vorbi fluent recepţionerii de acolo.
Superba pişcină cu apă termală, care seara era cam goală, dat fiind că majoritatea după o zi de ski mergeau direct la nani. Apa era extrem de plăcută şi calmantă, cu o temperatura de 36 grade. Iar condiţiile nu se compară cu veşnicul nostru Felix sau Herculane, care a decayut in ultimul timp.
Aşa arăta interiorul camerei, mai precis living-ului. Prima uşă din imagine reprezentând dormitorul, celaltă, ascunsă după perdea fiind balconul. Este un apartament spaţios şi dotat cu o bucătarie mai ceva ca acasă. Acolo vei găsi tot, de la pahare la oale şi pânp la o hotă cu senzori. Pe scurt, comfort mai ceva ca acasă indiferent de sezon.
jos în sala de mese unde luam micul dejun dimineaţa
Acestea fiind zise, mai adaug doar că am plătit pentru 3 persoane, stând într-un apartament, doar 170 roni pe noapte (41 euro). Asta cu mic dejun inclus, şi beneficiind de toate facilităţile hotelului, de la piscină până la saune- de aburi si sauna clasica. Cât despre comportamentul lor, ireproşabil! Eu m-am simţit de minune acolo, aşa că recomand cu cel mai mare drag hotelul, fie că doriţi relaxare, fie că mergeţi la ski, sau fie că sunteţi doar în tranzit! Aquilon Residence Banya.

Comments