Orasul Orastie Hunedoara

Orăştie este un municipiu situat în judeţul Hunedoara, România. Un oraş prin care nu am mai trecut de când eram mică şi locuiam în judeţ, trecând pe acolo în drum spre Geoagiu.
În anul 1999 a împlinit 775 de ani de la prima atestare documentară, vârstă la care puţine aşezări hunedorene au ajuns.
poză tot din centru, facută din faţa bisericii
Am fost plăcut impresionată să găsesc în Hunedoara un asemenea oraş, începe să aducă cu Sibiul cât de cât. Am găsit un superb orăşel mic şi cochet.
Oricum, după ce în urmă cu ceva vreme am văzut pozele făcute de Denisa, mă bucur că acum am putut şi eu să fac setul meu de fotografii.
Orăştia este situată în sud-estul Transilvaniei, în centrul culoarului Orăştiei, la sud de râul Mureş şi la marginea de vest a Câmpului Pâinii.
Oraşul este străbătut în partea sa estică de râurile Sibişel şi Grădişte, care, la marginea de nord est a localităţii, se unesc într-un singur râu care se varsă în Mureş.
o veche clădire prin Orăştie
În anul 1919 se va înfiinţa Liceul de Stat "Aurel Vlaicu", ceea ce va constitui una din cele mai mari realizări ale orăştienilor în domeniul învăţământului.
Primăria şi fântâna erau tare faine, îţi atrăgeau atenţia imediat trecând pe stradă
Un bloc ce îmi aduce aminte de un perete din Vulcan, unde se găseste o "poză" la fel doar că pe un perete al liceului.

Comments

Am mai vazut poze din Orastie si e intr-adevar un orasel frumos. Eu n-am ajuns pana la el, doar pana la Arsenal Park, insa sper ca odata si odata sa ajung sa il si pozez. poate la urmatoarea excursie la Arsenal park. :)
@ Tomata - Si eu am ajuns intamplator si nu am stat decat vreo 2 ore. Am fost acolo sa ma intalnesc cu un amic care venise cateva zile la Costesti si cu ocazia asta m-am plimbat si prin orasel vreo jumate de ora si l-am pozat rapid :D
ce fain:)am zis ca o sa vizitez si eu zona:)
Anonymous said…
Uite, capacul ala de canal seamana ceva cu poza la capacul de canal din Bucuresti.
@Aripi de fluture - nu cred ca vei regreta. Hunedoara este un judet superb. Sper ca incetul cu incetul sa ajung sa il arat pe tot aici pe blog.

@roboid - Da :)) Dar asta din Orastie este mai nou si mai frumos.
abia astept, asa am si eu un reper(ce voi vizita)cand ajung acolo
deea said…
Si pe mine m-au impresionat pozele...chiar am o colega care m-a invitat si pe mine prin Orastie dar initial am zis ca nu cred ca e mare lucru....se pare ca m-am inselat...felicitari pentru poze...http://www.iavion.ro -
Fly Your Dream