Recomandari localuri Veliko Tarnovo

Pe primul loc se află impunătorul local Ştastliveţa (în traducere ar fi "Fericita") aflat chiar în centrul oraşului. Aici aveţi parte de cele mai bune preţuri pentru oricare din cele 3 feluri de pizza (mica - malka sau medie - sredna sau mare - goliama). Atenţie! Pizza mare, este imensă. Este pentru cel puţin 2. Pastele sau salatele de diverse tipuri, sunt la fel de bine făcute şi uneori aţât de frumos aranjate în farfurie încât îţi este greu să începi să mănânci. Chelneri prietenoşi, mai ales cînd observă că eşti străin. Strada Stefan Stambolov nr. 79.

Apoi ar fi lanţul de restaurante Ego. Eu cel puţin am depistat 2 în oraş şi unul în mall. Servirea este rapidă, chelnerii îţi zâmbesc cu drag şi mâncarea îţi este adusă în cel mai scurt timp posibil şi foarte gustoasă. Preţurile sunt bune.

Bar Panorama - situat în centru, oferă o panoramă superbă asupra Galeriei de Arta şi a parcului cât şi asupra celeilalte părţi a oraşului. Recomand acest local în special pentru cocktailurile foarte bune pe care le face şi pentru preţurile practicate (deşi este fix în buricul târgului) un cocktail fiind undeva între 4-5 leva adica 8 - 9 lei! Cheleriţele aduc cocktailurile destul de repede.

Bar Samy's - situat lângă Panorama, recomandat tot pentru preţurile preacticate la cocktailuri si bere. La fel, panorama incredibilă în special noaptea sau la apus. O terasă excelentă pentru grupuri mari.

Club Spider - Cel mai fain club din Veliko Târnovo, în fiecare seara având o petrecere diferită. Dacă ajungeţi acolo sâmbătă seara, nu rataţi petrecerea Retro! Muzica anilor 80 puţin remixată este perfectă pentru o seară cu prietenii. Intrarea este 3-4 leva.

Îngheţata RAFFY'S pe care o găsiţi la acele tonete pe stradă este cea mai bună dintre toate. Este proaspătă, gustoasă, conţine fructe reale (dacă optaţi pentru ceva cu fructe) şi cupa este doar 1 leva! Mai jos este o îngheţată pentru care am plătit 5 lei.
Pentru a vedea si alte articole din Zona Veliko Tarnovo, click AICI.

Comments

Anonymous said…
Superbe localuri! Avem si noi asa ceva in Romania? Din cate stiu nu prea ar fi unu singur cu specific exotic cu fructe de mare Restaurant Istria care intr-adevar e foarte bunnn dar in rest nimic mai aparte! Chiar as vrea sa am ocazia sa incerc si alte localuri cu specialitati dar exact ca la "mama" lor!
Avem in Bucuresti un restaurant bulgaresc, dar am inteles ca in timp s-a romanizat, si nu se mai merita mers acolo.