Tzarevetz Veliko Tarnovo Bulgaria

Ţareveţ se poate vizita zilnic pe timpul verii între orele 8 - 19, intrarea costând 4 leva. Văzând acestă masivă fortăreaţă poţi încerca să întelegi de unde curajul fraţilor Asen şi Petăr de a se răscula împotriva Bizanţului în 1185.
Servitorii locuiau în cartierul Asenova din imediata apropiere a cetăţii şi aveau propria lor intrare prin "Poarta Asenova", undeva la jumătatea cetăţii în partea de vest.
Ruinele palatului par insignifiante pe lângă bastioane, dar cronicile contemporane şi excavările recente sugerează că complexul roial a fost cândva splendid şi îmbelşugat. Doar Biserica Patriarhului avea voie atunci să întreacă palatul în înalţime. Având ca fundal un cor de muzică ortodoxă, poţi intra în biserică pentru a vedea picturile .
Cultura bulgară (puternic influenţată de cea bizantină) a atins zenitul dezvoltării sale sub conducerea lui Ivan Alexandăr şi a fiului său Ivan Shishman. Comerţul se făcea cu oameni din Geneva, Dubrovnik şi Veneţia. Târnovo devenise unul din cele mai importante centre de pictură şi literatură din Balcani, avand studenţi din multe tări precum Rusia, Serbia, Transilvania şi Ţara Românească.
De asemenea mai puteţi vedea şi stânca de unde erau aruncaţi în gol trădătorii şi criminalii din cetate.

Pentru a vedea si alte articole din Zona Veliko Tarnovo, click AICI.

Comments

Anonymous said…
Frumos loc, eu tot zic ca trag o fuga, tu tot postezi poze de imi vine sa ma urc in masina acum... Uf, ce imi faci tu mie!
:) Lasa ca asa te conving ca e musai sa mergi cat mai repede! :) Sunt convinsa ca vei veni tare incantata de acolo. PS. cand mergi sa cauti sa papi "Banitza" si "Cadaif" 2 dulcegareli foarte gustoase :D
Anonymous said…
:D Iau notite deja!Fac liste si planuri!!!