Festivalul Folcloric International Veliko Tarnovo Bulgaria

Festivalul Folcloric International din Veliko Târnovo este un prestigious eveniment care a devenit o parte importanta a vietii culturale din vechea capitală. Este ca o vacanţă mult aşteptată pentru locuitorii din zonă.
Festivalul a început în anul 1998 şi de atunci, a reuşit să ajungă printre cele mai importante din lume. În fiecare an strânge anual multe ţări participante şi mulţi oameni, bulgari sau turisti care doresc câteva zile mai speciale. Mai sus în poză.. una din prestaţiile Argentinei. Iar aici, o filmare cu ei.
Tangou-ul în mod sigur a atras atenţia tuturor celor prezenţi în parcul Marno Pole din centru oraşului. O mică dovadă de pe youtube aici.
Festivalul de anul acesta a avut loc între 18 iulie şi 1 august. În fiecare seară festivalul aduna oamenii în parc pentru câteva ore de muzică bună şi dansuri.
Iar pe 1 august, Argentina a demonstrat din nou că este îndrăgita publicului, pentru că a reuşit să strângă cel mai mare număr de voturi, câştigând din nou. Mai sus, poză din timpul reprezentaţiei Braziliei.
Dar Argentina a câştigat pe bună dreptate. În fiecare seară când au urcat pe scenă au reuşit să facă un spectacol bun. Au avut de asemenea şi costume interesante. Puteţi vedea aici o filmare mai lungă cu Brazilia, cei din poză.
Aşa că munca lor a fost foarte apreciată. Nu degeaba sunt o naţie recunoscută pentru muzică şi cântece. Aici aveţi un scurt moment din reprezentaţia lor.
Acum câteva poze cu cei din Coreea de Sud, care pe mine personal nu m-au impresionat. Nu e chiar genul de muzică care să te ridice în picioare să dansezi.
Dar a fost interesant să poţi descoperi ceva nou, o cultură foarte diferită de a noastră. Mai ales că nu vezi asta în fiecare zi.
Coreea de Sud
din nou Coreea de Sud
finalul prestaţiei celor din Coreea de Sud
Lăsând apoi loc pe scenă vecinilor Bulgariei, grecii.
Care în cele 3 seri când am avut ocazia să îi văd, au oferit un spectacol minunat. Având cu noi în zonă şi nişte greci, am încins şi noi propriul dans undeva pe lângă scenă.
Puteţi admira aici o parte din dansurile lor.
Şi bineînteles că din repertoriu nu putea să lipsească celebrul dans "Sirtaki".
Grecii prezenţi în parc erau tare mândri de spectacolul oferit de reprezentanţii tării lor, ei nefiind naţionalişti de fel. Dar în acele momente au fost mândri să se numească greci.
Şi de departe preferata publicului a fost Martinica. Deşi se pare că nu a fost atât de convingătoare precum Argentina, este singura ţară care a reuşit să agite tot parcul şi să-l facă să danseze.
Undeva în partea stânga a scenei, ne aflam noi, în jur de 40 de nebuni ce evadaserăm de la seara de poezie a seminarului de limbă şi cultură bulgară. Eram oameni de pe 3 continente, ce am încins un adevărat dans ce semăna cu "trenuleţul".
Un grup mai internaţional ca noi, nici nu cred că se putea. Aşa că fiind fericiţi şi veseli nevoie mare, am încercat să mergem cu trenuleţul nostru până pe scenă. Din păcate am fost opriţi de forţele de ordine şi am fost obligaţi să ne întoarcem la locul nostru, dar chiar şi aşa.. ne-am făcut remarcaţi prin nebunia şi fericirea de care dădeam dovadă.

Comments

Anonymous said…
Добра си Диянора!
Multumesc frumos! :) Chiar au fost niste zile faine petrecute acolo!