Orasul Bratislava Slovacia Noaptea

O metodă foarte bună de a începe plimbarea nocturnă este răcorirea cu o superbă bere din Cehia. Majoritatea provenind de acolo. Slovacii au puţine beri proprii şi nu la fel de bine promovate din ce am observat.
Piaţa Hviezdoslav care este considerat drept unul din cei mai importanţi scriitori din Slovacia. Numele este pseudonimul cu care a ales el să se semneze, însemnând "a slăvi stelele".
Catedrala Sf Martin
Podul Nou si Restaurantul UFO in spate.
străduţe mici şi înguste în centrul vechi.
Bratislava este un oraş foarte viu.. dar numai în centru. Cel puţin asta am putut observa. În cnetru toate terasele şi restaurantele erau pline de oameni, străduţele la fel. Dar cum ieşeai puţin din zona centrului vechi.. deja oamenii zăriţi pe stradă erau rari.
O alta chestie, este ca la ei in centrul vechi preţurile sunt destul de piperate dacă nu eşti atent unde intri. Au câteva terase care în mod sigur te vor taxa dublu. În general eşti sfătuit să bei şi să mănanci în afara zonei foarte turistice.
O strădută cu câteva localuri ce păreau studenţeşti şi ce aveau preţuri bune, era cea de lânga catedrala Sf. Martin, străduţa ce pleacă din strada lui Michael către podul nou.
Mulţi turişti se bucurau de serile plăcute..
plimbându-se şi inspectând diversele locuri şi eventul pozându-se.
Poarta lui Michael - sus
Poarta lui Michael - jos
chiar lângă turn (poarta lui Michael)
Piaţa centrală de lângă Primărie
Hotel în piaţa Hviezdoslav
Cafeneaua Mayer - piaţa centrală
Clădirea veche a teatrului
Piaţa Hviezdoslav

Comments

Anonymous said…
Foarte frumos!
Multumesc mult! Bratislava este un orasel superb. Sunt convinsa ca mai sunt inca multe zone de explorat superbe. Nu este asa cunoscut si atragator precum Viena pentru unii dar are un farmec aparte pe care il poti simti doar pe acele stradute.