Orasul Burgas Bulgaria

Eu iubesc Burgasul. Şi sincer chiar am de ce! Nu aş fi crezut că acolo mă aşteaptă un oraş aşa frumos. Credeam doar că este un oraş banal pe care îl vedea din maşină. Dar am descoperit o staţiune vie, o plajă cu nisip negru, terase ieftine pe malul mării şi am simţit Spiritul Burgasului!
Condiţiile favorabile de viaţă ale acestui câmp, apropiat mării, au adus oameni în această regiune încă din Antichitate.
Cele mai vechi semne de viaţă datează din Era Bronzului şi a Fierului. Regiunea Burgas este bogată în semne arheologice, cu privire la perioada tracă (secolul al 4-lea î. Hr).
Hotelul Facultăţii de Turism, Hotel Park.
Şinele ce înconjoară "Ezeroto Park" care în traducere înseamnă parcul lacurilor.
Numele de Burgas provine din cuvântul latin “burgos”, ce înseamnă turn. Legendele locale vorbesc despre un post roman de călătorie, care se afla în zona portului Burgas de astăzi.
15 secole mai târziu, aşezarea, cunoscută sub numele de Pirgos, a fost menţionată în lucrările poetului bizantin, Manuel Phil. Burgas era cel mai mare port din sudul Balcanilor în secolul al 18-lea.
Strada lor comercială, unde poţi găsi de la haine elegante până la skate shops şi o multutudine de magazine cu suveniruri care vând produse din trandafiri. Bulevardul Aleko Bogorodi.
Prima şcoală bulgară şi o biserică ortodoxă au fost deschise, aici, în 1868. Pe 6 februarie 1878, Burgas a fost eliberat de sub dominaţia otomană de către colonelul Lermontov, fratele poetului rus, Mikhail Lermontov.
În acelaşi an pe 7 februarie, a fost înfiinţată prima primărie, iar un an mai târziu, a fost deschisă o librărie publică.
În primii ani ai secolului al 20-lea, oraşul a suferit un proces masiv de industrializare, ceea ce a dus la apariţia centrelor culturale şi societăţii arheologice.
Centrul oraşului este o zonă perfectă pentru plimbări. Cetăţenii Burgasului spun că, atunci când vremea este bună, pe strada principală „Bogoridi” este un râu de oameni ce se plimbă.
Această stradă duce la Grădina Mării, unde formează o terasă de unde poţi vedea portul şi de unde poţi ajunge la mare. Una din multele atracţii turistice ale oraşului sunt pescarii.
Nu este un alt oraş în Bulgaria care să aibă aşa de multe cafenele, cofetării, cluburi şi discoteci.
Acestea au o atmosferă specifică, întrucât poţi întâlni în ele cultura din est şi din vest, standardele europene şi spiritul sudic din Balcani.
Dacă vrei să te odihneşti în Burgas pe timp de vară, du-te la plajă. Marea caldă, plajele nisipoase şi soarele sudic conferă o atmosferă specifică oraşului Burgas, făcându-l o staţiune.
Pentru cei cărora le place să călătorească, Burgas şi regiunea sa oferă o bogată varietate de oportunităţi. La 120 de km la nord de Burgas se regăseşte Varna – care este un alt oraş mare al Bulgariei cu ieşire la mare. Îţi ia cam două ore să ajungi cu maşina sau cu autobuzul în Varna.
Pe de altă parte, îţi va lua doar jumătate de oră să ajungi la Sunny Beach – una dintre cele mai faimoase staţiuni de vară ale Bulgariei şi la satul de vacanţă „Elenite”.
La sud de Burgas se află alte numeroase staţiuni de vară şi sate de vacanţă - Chernomorez, Primorsko, Kiten, Lozenez, Tsarevo, Ahtopol.
Strada comercială Aleko Bogorodi
În aceeaşi direcţie se află şi oraşul-muzeu Sozopol, satul de vacanţă Duni, Centrul Internaţional al Tinerilor – Primorsko şi rezervaţia Ropotamo.
În cea mai sudică parte a regiunii Burgas sunt munţii Strandja. Acesta este cel mai mare parc natural din Bulgaria. Are o colecţie foarte bogată în floră şi faună – peste 50 la sută din flora din ţară. Acest parc este un fel de rezervaţie etnografică – pe teritoriul său poţi găsi satul Bulgari, în care ritualul dansului pe foc este păstrat.
Lacul Burgas sau lacul Vaya, situat lângă Marea Neagră, la vest de oraşul Burgas, este cel mai mare lac natural din Bulgaria.
Lacul Burgas este locuit de o varietate mare de specii, inclusiv 23 de peşti, 60 de nevertebrate şi 254 de specii de păsări (dintre care 61 sunt pe cale de dispariţie în Bulgaria şi 9 în întreaga lume).
Biserica Armenească
Gara din Burgas. Chiar de lângă gară pleacă toate autobuzele înspre Sozopol, Nessebăr şi Sunny Beach şi alte destinaţii căutate.
Primăria din Burgas
În centrul Burgasului, la mijlocul străzii Aleksandrovska, Piaţa Troykata
Tribunalul Burgas
Monument în Piaţa Troykata

Comments